bannerPos

Nord-West noteringen stiger med to euro

Foto: Anne Wolfenberg
24-02-2020 11:12

Endnu en uge med stigning på svineprisfronten. Og de høje tal ser ud til at blive endnu højere i næste uge.

Nord-West noteringen stiger i dag med to euro til 77 euro, oplyser Danske Svineproducenter.

Samtidig stiger noteringen for 8-kilos grise i dag med 1,30 euro til 50,60 euro.

Udbuddet på smågrisemarkedet er ikke tilstrækkeligt til at dække efterspørgslen, og derudover fik smågrisenoteringerne medvind, da den tyske slagtesvinenotering steg med fem cent i onsdags. Dette forstærker det sæsonmæssige opsving kraftigt, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Prisen for hele slagtekroppen steg også i sidste slagteuge, nemlig med to cent.

Tegn på fortsat stigning

Selvom tyske slagterier fortsat klager over manglende impulser på kødmarkedet, tyder alt på, at grisepriserne vil fortsætte med at stige.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med 3,50 euro til 80,50 euro (637 kr. inkl. vægtregulering).

Hvis det sker, så vil Nord-West-noteringen fortsat ligge på tæt på en fordobling i forhold til samme tidspunkt året før.

I begyndelsen af marts sidste år steg noteringen fra 41 euro til 42 euro.

Bevarer effektivitet og sundhed med let fordøjelig proteinkilde

Fravænning uden medicinsk zink blev allerede muligt for Avlscenter Trekanten I/S i sommeren 2018, hvor de valgte at udskifte proteinkilden i smågrisefoderet. - Konceptet holder stadig, fortæller Jørgen Skou Hansen, der ejer og driver avlscenteret.

Nyt projekt skal gøre robotter klogere

Danske Agrointelli er med i et internationalt samarbejde, der skal gøre de robotter, der anvendes i blandt andet landbruget, langt klogere end de er i dag.

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.
Side 1 af 1806 (36119 artikler)Prev1234567180418051806Next