bannerPos

Svinepriserne på himmelflugt: Seges opjusterer prognose

Der foretages en mindre opjustering i andet halvår 2019 og en større opjustering af prisen på grisekød i 1. halvår 2020, hvor der nu ventes en gennemsnitlig pris på 15,06 kg. pr. kg mod tidligere forventet 13,94. Prognosen for smågrise-prisen opjusteres i overensstemmelse hermed. Graf: Seges
11-12-2019 09:25

Forvent svinepris på over 15 kroner i 2020, lyder det i ny opjusteret prognose fra Seges.

Prisen på svinekød har gennem 2019 været stærkt stigende – i høj grad på grund af stor efterspørgsel i Kina og de øvrige asiatiske lande, og Seges opjusterer nu forventningerne til prisudviklingen i 2020. Danske svineproducenter står derfor foran større indtjening, end tidligere antaget, lyder det fra Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges

- Priserne er steget hurtigere end forventet, og vi kan nu se frem mod en endnu kraftigere prisudvikling i 2020. Det er naturligvis en trist baggrund med udbredelsen af Afrikansk Svinepest i Asien, men for de danske landmænd er der god grund til at glæde sig over de høje svinepriser, siger han.

De danske slagteriers høje eksportandel til Asien gør afregningspriserne i Danmark særligt attraktive. Faktisk har vi i Danmark nogle af de bedste priser i Europa, lyder det fra Seges.

- De høje priser betyder, at det i øjeblikket er attraktivt at afsætte smågrisene til opfedning i Danmark i stedet sende dem ud af landet. Det er til gavn for både de danske landmænd, slagterierne, beskæftigelsen og samfundsøkonomien som helhed, siger Klaus Kaiser.

Han opfordrer de danske svineprocenter til at udnytte de gode tider til at nedbringe gælden og fremtidssikre sig.

- I Seges opjusterer vi nu vores forventninger til svinepriserne i 2020, og vi forventer rigtig god indtjening for svineproducenterne i de kommende år. Derfor er det også et oplagt tidspunkt for danske landmænd at nedbringe gælden og gøre virksomheden mere robust til fremtiden, når svinepriserne engang falder igen, siger Klaus Kaiser.

Den største risiko ved den nye prognose er naturligvis yderligere udbredelse af Afrikansk Svinepest i Europa. I særdeleshed vil forudsætningerne for prognosen ændre sig ved et udbrud af afrikansk svinepest i Danmark.

- Et udbrud af svinepest i Danmark vil afgørende ændre på markedssituationen. Landbruget gør derfor selv en stor indsats for at forhindre, at svinepest rammer danske besætninger, og alle andre foranstaltninger, der kan reducere risikoen, hilses varmt velkommen, siger Klaus Kaiser.

Vilomix: Tørsyremix kan hjælpe med at bevare foderets værdi

Ifølge foderfirma er det muligt at halvere antallet af mikroorganismer, når der tilsættes 2-3 kg tørsyre pr. tons fuldfoder.

Landsforskelle i græs og majs

Generelt klarer foderafgrøderne sig ikke så tosset, men flere steder kunne godt bruge vand nu.

Der er rigeligt med hvede på globalt plan

Denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium viste, at der som forventet er masser af hvede tilgængeligt på globalt plan. Dette til trods for at vi her i Europa oplever en nedgang i hvedeproduktionen.

Supermagnet klar til september

BvL er klar med en magnet til fodervogne, som er så kraftig, at man skal passe på sin mobil og tablet i dens nærhed.

Nogle landmænd rådes til at dyrke vinterbyg på et forkert grundlag

Selvfølgelig skal både landmænd og deres rådgivere arbejde efter landets love og regler, selvom disse er både rigide og fagligt uforstandige. Men landmændenes frustrationer bliver større, når de rådgives til at gå på kompromis med fagligheden, selv hvor dette ikke er nødvendigt.

Hellere 20 minutter for meget end 5 minutter for lidt i foderblanderen

Ifølge Bulldog Agri kan de fleste blandere i dag håndtere kompaktfoder, når de ellers er udstyret med ordentlige knive og gode, store snegle, som kan levere et stort foderflow i karret.

Manglende service på foderblanderen kan koste to kg mælk pr. ko dagligt

Man glemmer ofte, at 50-60 procent af alle omkostningerne i mælkeproduktionen går igennem fuldfoderblanderen. Ifølge rådgiver ofrer nogle mælkeproducenter ikke blanderens service nok fokus.
Side 1 af 1897 (37925 artikler)Prev1234567189518961897Next