bannerPos

Succes med driftsledelse på timebasis

Svineproducent Aage Lauritzen, Ribe, lægger ikke skjul på, at det først og fremmest var support til det sohold, som han overtog for to en halv måned siden, han havde brug for. Hjælpen fandt han hos den praktiske konsulent Lizette Pilegaard, der siden overtagelsen har fungeret som driftsleder i besætningen to dage om ugen. Fotos: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
15-01-2020 07:22
Svineproducent Aage Lauritzen, Ribe, er i øjeblikket i gang med et spændende indkøringsprojekt efter overtagelse af tre nye produktionsejendomme ved Bramming og omegn. Den praktiske konsulent Lizette Pilegaard er i den forbindelse hidkaldt til at skabe struktur på den nyerhvervede ejendom med sohold.

Kaffen damper fra kopperne i frokoststuen på den ene af de tre ejendomme ved Bramming, som svineproducent Aage Lauritzen, Ribe, købte ind under »Pedersminde« for blot to en halv måned siden.

Hidtil har produktionen under Pedersminde omfattet 75.000 smågrise og 40.000 slagtesvin årligt på de i forvejen tilhørende fire ejendomme. Nu sigtes der mod en årlig produktion på op mod 100.000 smågrise og 50.000 slagtesvin.

- Ja, jeg

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Hvedeudbytte på godt ti tons i det midtjyske

På Gesinggaard nær Herskind vest for Aarhus regner de med, at høsten er i hus fredag aften og efterafgrøderne sået i løbet af weekenden. - Vi er godt med, lyder det med tilfredshed fra landmand Steen Nørgård, der midt i tilfredsheden gerne slår et slag for, at reglerne om slåning af brak ændres.

Fodringsdag holder fagfolk opdateret om de seneste fodringstendenser

Magneter, mineraler, »klima-midlet« 3NOP og non-GM-afgrøder er blandt emnerne på Fodringsdag 2020, der afvikles 9. september i Herning.

Dobbelt så meget nedbør i Midt- og Vestjylland som på Vestsjælland i vækstsæsonen

Store regionale forskelle på vejret i vækstsæsonen vil præge årets høstudbytter, vurderer Danish Agro på baggrund af data fra over 1.000 vejrstationer. De midtjyske landmænds marker har haft lavest temperatur og færrest solskinstimer.

Väderstad flytter til Fyn

Maskinproducent flytter fra Sjælland til Fyn i denne måned.

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Foderstyrke og fokus på rygspæktykkelse ved løbning

Polte skal ved løbning være 230 til 240 dage gamle, de skal veje 145 til 160 kg og have 14 til 15 mm rygspæktykkelse. Endelig skal de løbes i anden brunst, anbefaler Nutrimin.
Side 1 af 1895 (37893 artikler)Prev1234567189318941895Next