bannerPos

Svinenoteringen rammer nyt topniveau

Slagterierne i Danmark må i højere grad nu end tidligere i 2019 til lommerne, når de får leverancer af slagtesvin. Arkivfoto

Henning K. Andersen

13-06-2019 13:31
Efter tre uger med stilstand stiger slagtesvinenoteringen igen med 20 øre til 11,80 kroner, hvilket er det højeste niveau i flere år. Den nye stigning skyldes forøget efterspørgsel fra Kina.

Noget kunne tyde på, at de store forventninger, som analytikere har haft til stigende svinepriser, er ved at blive opfyldt. Torsdag oplyste Danish Crown, at noteringen stiger med 20 øre til 11,80 kroner, og det er det højeste niveau i en årrække.

Det globale marked for grisekød er så småt ved at finde sine ben efter et utroligt forår med flere eksplosive stigninger. Det er fortsat eksporten til særligt Kina, der driver priserne i Europa, og derfor er det en fordel at have en relativ høj eksportandel.

- Vi har en fin efterspørgsel fra Kina og profiterer samtidig af at have en bred markedsadgang, der gør det muligt at afsætte vores varer bredt og ikke tvinger os til at satse udelukkende på Kina lige nu. Derfor er vi lykkedes med at hæve priserne i et marked, der faktisk er en lille smule tilbageholdende i øjeblikket, siger Lars Albertsen, der er global salgschef hos Danish Crown.

Atypisk marked
Tidligere denne uge viste tal fra Landbrug & Fødevarer, at den danske eksport af svinekød til asiatiske lande som Kina og Japan var øget på bekostning af eksporten til andre EU-lande. Markedet i Europa er stadig ikke oppe i sommertempo, men der er dog en jævn efterspørgsel på alle dele af grisen.

- Det er et lidt atypisk marked, vi ser i øjeblikket, for bredt set i Europa er efterspørgslen ikke speciel god, men der er god aktivitet blandt vores faste kunder i både Europa og Asien, så vi kan i vid udstrækning holde os ude af det europæiske spotmarked, siger Lars Albertsen.

Torsdagens stigning betyder, at noteringen på et kilo svinekød er steget med 3,30 kroner siden årsskiftet.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next