bannerPos

Svinenoteringen rammer nyt topniveau

Slagterierne i Danmark må i højere grad nu end tidligere i 2019 til lommerne, når de får leverancer af slagtesvin. Arkivfoto

Henning K. Andersen

13-06-2019 13:31
Efter tre uger med stilstand stiger slagtesvinenoteringen igen med 20 øre til 11,80 kroner, hvilket er det højeste niveau i flere år. Den nye stigning skyldes forøget efterspørgsel fra Kina.

Noget kunne tyde på, at de store forventninger, som analytikere har haft til stigende svinepriser, er ved at blive opfyldt. Torsdag oplyste Danish Crown, at noteringen stiger med 20 øre til 11,80 kroner, og det er det højeste niveau i en årrække.

Det globale marked for grisekød er så småt ved at finde sine ben efter et utroligt forår med flere eksplosive stigninger. Det er fortsat eksporten til særligt Kina, der driver priserne i Europa, og derfor er det en fordel at have en relativ høj eksportandel.

- Vi har en fin efterspørgsel fra Kina og profiterer samtidig af at have en bred markedsadgang, der gør det muligt at afsætte vores varer bredt og ikke tvinger os til at satse udelukkende på Kina lige nu. Derfor er vi lykkedes med at hæve priserne i et marked, der faktisk er en lille smule tilbageholdende i øjeblikket, siger Lars Albertsen, der er global salgschef hos Danish Crown.

Atypisk marked
Tidligere denne uge viste tal fra Landbrug & Fødevarer, at den danske eksport af svinekød til asiatiske lande som Kina og Japan var øget på bekostning af eksporten til andre EU-lande. Markedet i Europa er stadig ikke oppe i sommertempo, men der er dog en jævn efterspørgsel på alle dele af grisen.

- Det er et lidt atypisk marked, vi ser i øjeblikket, for bredt set i Europa er efterspørgslen ikke speciel god, men der er god aktivitet blandt vores faste kunder i både Europa og Asien, så vi kan i vid udstrækning holde os ude af det europæiske spotmarked, siger Lars Albertsen.

Torsdagens stigning betyder, at noteringen på et kilo svinekød er steget med 3,30 kroner siden årsskiftet.

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.
Side 1 af 1607 (32132 artikler)Prev1234567160516061607Next