bannerPos

Svinenoteringen rammer nyt topniveau

Slagterierne i Danmark må i højere grad nu end tidligere i 2019 til lommerne, når de får leverancer af slagtesvin. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
13-06-2019 13:31
Efter tre uger med stilstand stiger slagtesvinenoteringen igen med 20 øre til 11,80 kroner, hvilket er det højeste niveau i flere år. Den nye stigning skyldes forøget efterspørgsel fra Kina.

Noget kunne tyde på, at de store forventninger, som analytikere har haft til stigende svinepriser, er ved at blive opfyldt. Torsdag oplyste Danish Crown, at noteringen stiger med 20 øre til 11,80 kroner, og det er det højeste niveau i en årrække.

Det globale marked for grisekød er så småt ved at finde sine ben efter et utroligt forår med flere eksplosive stigninger. Det er fortsat eksporten til særligt Kina, der driver priserne i Europa, og derfor er det en fordel at have en relativ høj eksportandel.

- Vi har en fin efterspørgsel fra Kina og profiterer samtidig af at have en bred markedsadgang, der gør det muligt at afsætte vores varer bredt og ikke tvinger os til at satse udelukkende på Kina lige nu. Derfor er vi lykkedes med at hæve priserne i et marked, der faktisk er en lille smule tilbageholdende i øjeblikket, siger Lars Albertsen, der er global salgschef hos Danish Crown.

Atypisk marked
Tidligere denne uge viste tal fra Landbrug & Fødevarer, at den danske eksport af svinekød til asiatiske lande som Kina og Japan var øget på bekostning af eksporten til andre EU-lande. Markedet i Europa er stadig ikke oppe i sommertempo, men der er dog en jævn efterspørgsel på alle dele af grisen.

- Det er et lidt atypisk marked, vi ser i øjeblikket, for bredt set i Europa er efterspørgslen ikke speciel god, men der er god aktivitet blandt vores faste kunder i både Europa og Asien, så vi kan i vid udstrækning holde os ude af det europæiske spotmarked, siger Lars Albertsen.

Torsdagens stigning betyder, at noteringen på et kilo svinekød er steget med 3,30 kroner siden årsskiftet.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next