bannerPos

Tican vil have fastende grise

Hos Thisted-slagteriet Tican er man nu ude med en bestemt opfordring til sine slagtesvineleverandører om at levere fastende grisen til slagtelinjerne.

- Vi har på det seneste desværre oplevet for mange leverede grise med fyldte maver på slagtegangen. Det er spild af foder, og det giver bøvl ved slagtning og påfører slagteriet store omkostninger.

Slagteriet minder om, at fyldte maver giver problemer, tab af slagtetid og kassation af kød. Fyldte maver giver også risiko for, at tarm eller mave brister i forbindelse med slagtningen.

- Det betyder, at slagtekroppe bliver forurenet med maveindhold. Når det sker, skal grisene gennem efterkontrol, og der vil ske afskæring af de kontaminerede områder med et direkte tab for slagteriet til følge. Vi henstiller derfor til, at alle efterlever kravet i Danish-produktstandard om, at slagtesvin skal faste minimum 5 timer før afhentning og minimum 12 timer forud for slagtning.

Som leverandør kan der være en skilling at spare ved at sørge for, at grisenes maver ikke er fyldt med foder ved levering. Hvis der spares 1-2 kg foder pr. gris på den konto, er der nemt 2-3 kr. sparet pr. gris, pointerer Tican.  

Lovende prognoser for indtjeningen

De næste år kan ifølge en prognose fra Patriotisk Selskab byde på høj indtjening i store dele af dansk landbrug. Men der kommer en hverdag igen. Tænk din strategi grundigt igennem, lyder rådet fra rådgivningsselskabet.

En personalehåndbog forebygger konflikter og tvivl

Det giver ro og tryghed blandt medarbejderne i dagligdagen, når der fra starten er klarhed over arbejdsvilkårene. Det kan en personalehåndbog være med til at give.

Tyske myndigheder lukker for kvægtransporter gennem Rusland

En kontrol af tyske kvægtransporter gennem Rusland har afsløret omfattende brud på reglerne om dyrevelfærd, hvilket har fået tyske myndigheder til at stoppe godkendelser af transporter på den rute. Dyrenes Beskyttelse har nu rettet henvendelse til danske myndigheder.

Medie: Staten vil øge grønne landbrugsinvesteringer

Staten er klar til at investere flere penge i blandt andet biogas via Innovationsfonden, skriver Berlingske.

Radikale taler om næste planperiode i kvælstof-forhandlinger

De Radikale kæder nuværende drøftelser om fremrykning af miljøkrav fra 2021 til 2020 sammen med slutmålet i 2027, skriver Altinget.

Undgå kalvediarré med bedre hygiejne

Diarré giver kalven et livsvarigt knæk, derfor bør hygiejnen prioriteres tårnhøjt hos både tyre- og kviekalve, råder Seges.

Forsøg med foderadditiv gav lavere foderforbrug

Nye forsøg med foderadditivet Micro-Aid har vist lovende resultater hos jysk slagtesvineproducent. To afprøvningsperioder i indeværende år har begge gange både resulteret i højere tilvækst og et lavere foderforbrug.
Side 1 af 1697 (33938 artikler)Prev1234567169516961697Next