bannerPos

Tican vil have fastende grise

06-09-2019 15:37

Hos Thisted-slagteriet Tican er man nu ude med en bestemt opfordring til sine slagtesvineleverandører om at levere fastende grisen til slagtelinjerne.

- Vi har på det seneste desværre oplevet for mange leverede grise med fyldte maver på slagtegangen. Det er spild af foder, og det giver bøvl ved slagtning og påfører slagteriet store omkostninger.

Slagteriet minder om, at fyldte maver giver problemer, tab af slagtetid og kassation af kød. Fyldte maver giver også risiko for, at tarm eller mave brister i forbindelse med slagtningen.

- Det betyder, at slagtekroppe bliver forurenet med maveindhold. Når det sker, skal grisene gennem efterkontrol, og der vil ske afskæring af de kontaminerede områder med et direkte tab for slagteriet til følge. Vi henstiller derfor til, at alle efterlever kravet i Danish-produktstandard om, at slagtesvin skal faste minimum 5 timer før afhentning og minimum 12 timer forud for slagtning.

Som leverandør kan der være en skilling at spare ved at sørge for, at grisenes maver ikke er fyldt med foder ved levering. Hvis der spares 1-2 kg foder pr. gris på den konto, er der nemt 2-3 kr. sparet pr. gris, pointerer Tican.  

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.

Stougaard stopper

Danske Halmleverandører skal have ny formand. Landmand Hans Stougaard fra Vestfyn stopper på generalforsamlingen til marts. Efter 23 år som drivkraften bag udbredelse af halm i blandt andet energisektoren.

Ukrudt i vintersæd –har du en plan?

Når temperaturen kommer lidt op, betaler det sig ifølge Agrovis planteteam at have en strategi klar.

Et helt nyt værktøj til overvågning af svinesundheden er klar

Svineproducenter har nu mulighed for at få mere end blot et øjebliksbillede af sundheden i besætningen. Med ny »SOS«-pakke fra DTU følges sygdomsdynamikken over tid, og kan sammen med dyrlægens observationer give et klart overblik over eventuelle udfordringer i besætningen.

3. generation af fuldfoderblander ruller ind på markedet

3. generation af fuldfoderblander ruller ind på markedet

Alternativ bekæmpelse af rapsjordlopper

Udfasningen af midler betyder, at der kan være ide i at tænke anderledes, når det gælder beskyttelse af vinterrapsen.

Efterlyser 10 frontløbere til jagten på nye alternativer til efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen leder efter landmænd, der i to år skal skifte regler og datofrister om pligtige og husdyrefterafgrøderne ud med satellitbilleder af biomasse på marker.
Side 1 af 1772 (35427 artikler)Prev1234567177017711772Next