- Hestefolk bruger bare en del penge

Selv om der ikke bliver udviklet det helt store på hesteartikler, har de nok at se til hos AgroLand i Vamdrup, der blandt andet sælger heste- og husdyrartikler

For godt et år siden blev udstyrs- og fritidsbutikken AgroLand, der har afdelinger i blandt andet Vamdrup og Næsbjerg, opkøbt af Vestjyllands Andel. 

Og det er formentlig ikke noget, de har fortrudt hos foderstofselskabet, for i Vamdrup har bestyrer Karina Schultz Pedersen, hendes medarbejdere, og den stedlige papegøje Elvis nok at se til i det daglige. 

- Det går faktisk rigtig godt. Selvfølgelig er der potentiale for mere, og måske bliver det for alvor stort, når flere får øjnene op for os, siger Karina Schultz Pedersen.

Når man går en tur i butikken, er det svært at komme udenom hele afdelingen med hesteudstyr. Og det er noget, der har en vis betydning i butikken, lyder det fra bestyreren.

- Jeg ved faktisk ikke den præcise procentdel. Men det fylder da en del. For hestefolk bruger bare en hel del penge, kan vi konstatere, siger hun. 

Flere ting under tag

Der er dog sket en del ting, og flere andre emner er blevet en del af sortimentet, siden Vestjyllands Andel overtog kæden i 2019, afslører Karina Schultz Pedersen.

- Der er da sket en stor forskel. Nu er det sådan mere præget af landbrug, sammen med alle smådyrstingene. Det er den største forskel. Vi har fået flere ting, der måske appellerer til flere kunder, siger hun og fortsætter:

- Vi har blandt andet fået gødning, jord og flere andre ting, haveredskaber, for at se, om vi kan hente kunder, der måske ellers ville køre til Kolding, siger hun.

Ingen coronakrise

Mens flere butikker har været hårdt ramte af coronapandemien, er det på ingen måde noget, man har mærket til hos AgroLand i Vamdrup.

- Selvfølgelig har der været nogle ting med varer. For eksempel bliver leveringstiden længere, men ellers har vi haft travlt. Det er eksploderet herinde. For folk har jo været hjemme og skulle bare bruge penge på deres kæledyr og så videre, siger Karina Schultz Pedersen og fortsætter:

- Vi har haft kæmpe fremgang i coronatiden over en bred front. Måske med en lille overvægt blandt folk, der har købt hundehvalpe, og som skulle have det hele. Jeg ved, at det har været gået lidt i stå på hesteområdet, fordi rideskolen har været lukket, og der har heller ikke været stævner. Så der har det været knapt så travlt, men til gengæld har vi haft travlt på andre punkter, forklarer hun.

Ting skal matche

Hen under sensommeren har Karina Schultz Pedersen og medarbejderne været i gang med at gøre klar til vintersæsonen på hestefronten. 

- For tiden vælter det ind med alle de nye vintervarer med vintertøj og så videre. Nu må vi jo se, om vi får en vinter i år. Men helt ærligt må vi nok sige, at der ikke sker de helt vilde forandringer i rideudstyret, udover at tøjet skifter farve, lyder det fra bestyreren.

- Så det handler lidt om rytterkomfort. Og alle ryttere skifter farve på tøjet fra år til år, og så skal de gerne have underlag, ridetøj, gamacher og så videre, der også matcher. Når man er rytter, så skal det hele passe sammen. Men for eksempel vil man gerne som rytter have samme underlag, og ridebukser, der passer i samme farve.
 

Læs også