Dataudveksling er med til at skabe overblik, og der bliver mere og mere af det, også i landbruget. I år gælder det blandt andet mellem Næsgaard og Claas-mejetærskere. Det indebærer, at man fra Næsgaard Markkort kan downloade mejetærskerens udbyttedata og gemme dem direkte i kortprogrammet. Hos Datalogisk ser man frem til at funktionen kan komme ud over rampen.

- Vi er spændte på, hvordan denne funktion tages imod og bruges derude. Det vil helt sikkert være lettere for landmanden, når alle markdata ligger i ét og samme program, også når det gælder det opfølgende arbejde, fortæller IT-konsulent Per Andersen fra Datalogisk.

Under høsten har man som bekendt ofte flere kolleger end ellers, og viden om hvor de befinder sig i marken kan forbedre og optimere samarbejdet - og i sidste ende høsten.

Du kan få viden om dine kollegers position samt dele din egen med Hvor er min kornvogn i Næsgaard Mobile. Der er tale om en sporingsfunktion, som via mobiltelefonens GPS viser, hvor i marken du befinder dig.

- Sidder du for eksempel i mejetærskeren og har brug for at vide, hvor kornvognen befinder sig – eller omvendt – så har du via sporingsfunktionen den præcise oplysning direkte på din mobiltelefon, og sidder du indendørs, kan du følge køretøjernes position og har mulighed for at koordinere kørslen, forklarer Per Andersen og fortsætter:

- Det giver gode forudsætninger for et rigtig godt samarbejde og en optimal kørsel.

Løbende registrering - stærk support

Hvad, hvor og hvor meget er der høstet på et givent tidspunkt? Og hvad ligger på lager? Med Næsgaard Mobile og Afgrødelager funktionen kan man løbende under hele høsten registrere og dokumentere afgrøderne direkte på mobilen.

Der er ikke tal eller afgrøder, der bliver glemt, og det er slut med ubrugelige skøn. Løsningen indebærer et løbende overblik og helt styr på beholdningen.

Samtidig er support en stor del af Næsgaard-programpakken. Når man køber et program eller modul fra Næsgaard, kan man være sikker på at få hjælp og vejledning før køb, under installationen og ikke mindst efter programmet er oppe at køre. Støder man på problemer og spørgsmål omkring teknik, funktioner, regelsæt og andet er det bare at tage telefonen og ringe til support-teamet.

- For mange landmænd er den stærke og vedvarende support et vigtigt parameter, når de skal bestemme sig for et nyt markstyringsprogram, og det bør det også være, siger Per Andersen og slutter:

- Hos Datalogisk vil vi være sikre på, at landmanden får det absolut maksimale ud af sit program, så han kan styre sin bedrift i retning af mere effektivitet, optimering af ressourcer og en produktion under udvikling.