CO2-neutral mælk fra Ølgod

Løgismoses minimælk fra et målbart C02-neutralt landbrug er den første af sin slags i Danmark.

Jens Krogh viser direktør for Løgismose, Charlotte Nilsson Norby, rundt på Kroghsminde i Ølgod. Fotos: PR

MÆLK Mælkeproducent Jens Krogh, Kroghsminde i Ølgod driver et af Danmarks første CO2-neutrale landbrug. Siden han i 1995 omlagde til økologi, har Jens Krogh arbejdet aktivt med at mindske gårdens klimaaftryk. Et arbejde, der i efteråret 2019 fik fødevareminister Mogens Jensen (S) til at kalde Kroghsminde »et billede på fremtidens landbrug«.

Nu lancerer Løgismose via sønderjyske Naturmælk, som producerer mælken, den første minimælk fra CO2-neutralt landbrug.

Løgismose har siden starten i 1965 arbejdet med principper, der senere førte til værdierne smag, holdning og håndværk. Igennem flere år er et tæt samarbejde med Naturmælk mundet ud i mærkningen »anbefalet af Dyrenes Beskyttelse« på mejeriprodukter af høj kvalitet. Den nye minimælk fra CO2-neutralt landbrug er ingen undtagelse.

- Det er starten på en fremadrettet, bæredygtig bevægelse. Jens Kroghs store klimaengagement har i dén grad sat tankerne i gang hos os her i Løgismose. Nu skal vi sammen med Naturmælk hjælpe endnu flere landbrug på vej mod at blive CO2-neutrale, påpeger Løgismose-direktør Charlotte Nilsson Norby.

Løgismose-minimælken fra Kroghsminde kan købes i 333 Netto-butikker landet over for 12,95 kroner pr. liter. Heraf går en krone direkte til udvikling af flere klimavenlige tiltag på Naturmælks økologiske gårde.

eh

Læs også