bannerPos

Investerer 15 millioner i inventar til skrabeægsproduktion

- Økonomien var ikke for god, da vi producerede buræg. Jeg forventer, at det bliver bedre nu, hvor vi har lagt om til skrabeægsproduktion, selv om det er meget mere arbejdskrævende, siger Bent Jensen, Lille Hejbøl ved Ølgod. Foto: Erik Kjærgaard Christensen

AF: ERIK KJÆRGAARD CHRISTENSEN

15-02-2020 07:00
Sydvestjysk ægproducent forventer bedre økonomi efter omlægning fra buræg til skrabeæg.

- Det er interessant at arbejde med ægproduktion. Økonomien var ikke for god, da vi producerede buræg. Jeg forventer, at det bliver bedre nu, hvor vi har lagt om til skrabeægsproduktion, selv om det er meget mere arbejdskrævende, siger Bent Jensen.

Han har investeret ikke mindre end 15 millioner kroner i nyt inventar til sin skrabeægsproduktion.

Eksport i gang

- Jeg ser forholdsvis lyst på fremtiden. Indtil nu er de fleste danskproducerede æg blevet solgt herhjemme. I de seneste år er der imidlertid kommet lidt eksport i gang, fortæller Bent Jensen.

- Det skyldes ikke mindst vores høje veterinære stade med verdens skrappeste indsats mod salmonella. Herhjemme sender vi prøver ind til analyse for samtlige typer salmonella hver 14. dag - mod hver 15. uge i de øvrige EU-lande. Det giver en høj fødevaresikkerhed, påpeger han.

Varmebehandlet foder

- At vi har styr på tingene, kommer blandt andet også til udtryk ved, at vi udelukkende bruger varmebehandlet foder. Hertil kommer, at vi herhjemme skal køle æggene ned til 12 grader, mens der ikke er noget krav om nedkøling af æg i andre lande, fortsætter den sydvestjyske ægproducent.

- Nu forventer jeg, at dyreværnsorganisationerne og forbrugerne vil kvittere for den hurtigere og kostbare omstilling af produktionen, som danske ægproducenter har gennemført, siger Bent Jensen, der lever sine æg til Danæg.

- Overordnet set er det jo vigtigt, at der er en passende balance mellem udbud og efterspørgsel på ægmarkedet. Det kører nu engang bedst, når forbrugerne bestemmer, hvad der skal være på hylderne. Så skal vi nok levere varen, slutter Bent Jensen.

Nye kapitelstakster

Kapitelstaksterne for hvede og byg i 2019 er nu offentliggjort.

Vi er stærkere sammen end hver for sig

På Kvægkongres 2020 opfordrede formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, danske kvægproducenter til at imødegå fremtidens forandringer, som klimaændringer og nye forbrugermønstre, i fællesskab.

Dansk Energirådgivning justerer ejerskabskredsen frem mod fortsat vækst

Dansk Energinrådgivnings stifter Lars Waage Petersen, og Finance Zealand har solgt deres aktier i selskabet. Ny hovedaktionær er Jon Malthe-Bruun.

Würth Truck Lease introduceres i Danmark

Würth Leasing Danmark A/S introducerer Würth Truck Lease i Danmark med henblik på at give vognmænd, transportvirksomheder og entreprenører en uafhængig og branchekendt leasingpartner til finansiering af traditionelt materiel som lastbiler, trailere, kraner samt entreprenørmaskiner og varebiler.

Velkommen til Kvægkongres 2020

Mandag den 24. og tirsdag den 25. februar er der Kvægkongres i MCH Herning Kongrescenter. Et af årets temaer bliver klima.

Allerede for sent at bruge Galera i mange vinterrapsmarker

I de tidligst såede vinterrapsmarker er vinterrapsen allerede i knopstadiet og dermed så langt fremme i udviklingen, at Korvetto og Galera ikke længere kan anvendes til at bekæmpe ukrudt med, oplyser Annemette Pagter fra Velas.

Ukrudt og svampesygdomme stortrives lige nu

- Erfaringerne viser, at det næppe kan betale sig at behandle, førend vi har passeret midten af marts. Der skal en vis mængde lys til for at få optimal optagelse, understreger Hans Jørgen Bak fra AgriAdvice.

Det er klimarigtigt at fodre med rapsfrø, men er det muligt?

Et to-årigt forsøg skal kigge på mulighederne for at fodre med rapsfrø for at reducere mælkens klimaaftryk og producere sundere mælk.

Vacciner skal sikre optimalt ydende køer

Mens vaccineprisen sjældent går op med regningen for behandling og døde dyr, er det en forsikring mod de problemer, der kan spænde ben for en optimalt ydende besætning, mener LVK-dyrlæge.
Side 1 af 1777 (35523 artikler)Prev1234567177517761777Next