Sydvestjysk ægproducent forventer bedre økonomi efter omlægning fra buræg til skrabeæg.
- Det er interessant at arbejde med ægproduktion. Økonomien var ikke for god, da vi producerede buræg. Jeg forventer, at det bliver bedre nu, hvor vi har lagt om til skrabeægsproduktion, selv om det er meget mere arbejdskrævende, siger Bent Jensen.
Han har investeret ikke mindre end 15 millioner kroner i nyt inventar til sin skrabeægsproduktion.
Eksport i gang
- Jeg ser forholdsvis lyst på fremtiden. Indtil nu er de fleste danskproducerede æg blevet solgt herhjemme. I de seneste år er der imidlertid kommet lidt eksport i gang, fortæller Bent Jensen.
Producerer 36 millioner æg om året
- Det skyldes ikke mindst vores høje veterinære stade med verdens skrappeste indsats mod salmonella. Herhjemme sender vi prøver ind til analyse for samtlige typer salmonella hver 14. dag - mod hver 15. uge i de øvrige EU-lande. Det giver en høj fødevaresikkerhed, påpeger han.
Varmebehandlet foder
- At vi har styr på tingene, kommer blandt andet også til udtryk ved, at vi udelukkende bruger varmebehandlet foder. Hertil kommer, at vi herhjemme skal køle æggene ned til 12 grader, mens der ikke er noget krav om nedkøling af æg i andre lande, fortsætter den sydvestjyske ægproducent.
Beskæftigelsesmateriale giver pænere fjerdragt
- Nu forventer jeg, at dyreværnsorganisationerne og forbrugerne vil kvittere for den hurtigere og kostbare omstilling af produktionen, som danske ægproducenter har gennemført, siger Bent Jensen, der lever sine æg til Danæg.
- Overordnet set er det jo vigtigt, at der er en passende balance mellem udbud og efterspørgsel på ægmarkedet. Det kører nu engang bedst, når forbrugerne bestemmer, hvad der skal være på hylderne. Så skal vi nok levere varen, slutter Bent Jensen.