bannerPos

Mælkeanlæg hæver vækst og sparer ammesøer

Svineproducent Jens Svenningsen ved Karby på Mors har investeret i et mælkeanlæg fra Agilia, Pump’n’Grow Fresh, der leverer frisk mælk i mælkekopper ud til hver faresti.

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
27-06-2020 18:01
Højere sundhed og tilvækst hos smågrisene er nogle af de positive erfaringer der er fulgt med ved investeringen i et mælkeanlæg. Svineproducent Jens Svenningsen ved Karby har i hvert fald ikke fortrudt.

Jens Svenningsen, der driver et sohold med cirka 650 årssøer ved Karby på Mors, har 17,6 levendefødte grise pr. årsso og fravænner i gennemsnit 15,7 pr. kuld. De mange levendefødte, behovet for ammesøer og presset på farestalden betød sidste år, at Jens Svenningsen investerede i et mælkeanlæg.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Anden etape af massescreening bliver nu sat i gang

Sidste år blev den første del af en massescreening af grundvandet gennemført. Nu kommer den næste del, hvor grundvandet skal undersøges for cirka 100 pesticider og nedbrydningsprodukter.

Danish Crown møder kritik af klimakampagne

Forbrugerrådet Tænk og tænketanken Concito er gået Danish Crowns store reklamekampagne om det klimavenlige svinekød efter i sømmene og finder den vildledende.

Tyskland bygger hegn til Polen efter tre nye ASF-tilfælde

Brandenburg bygger et hegn ved grænsen til Polen for at afværge ASF-smittefare.

Høj aktivitet - men lave minkpriser

Årets sidste minkauktion er i fuld gang hos Kopenhagen Fur, og selv om priserne er på et lavt niveau, er der glæde over aktiviteten hos bestyrelsesformand Tage Pedersen.

Danva svarer igen på spildevandskritik: - Gammeldags tænkning

Kritikken af, at spildevand fra rensningsanlæg og overløb påvirker fjordene med store mængder organisk stof, er forfejlet, mener Danva, der er interesseorganisation for de danske drikkevands- og spildevandsselskaber.

- Vi har været naive og gået glip af rigtig mange penge

Knap 1.000 leverandører af biogas har samlet sig i en ny, landsdækkende forening. Dermed får leverandørerne et mere ligeværdigt forhold til de store energiselskaber, som de forhandler kontrakter med, mener foreningens formand Erling Christensen.
Side 1 af 1929 (38577 artikler)Prev1234567192719281929Next