Nye kompakte Valtra traktorer

På et pressemøde i går kunne Valtra lancere en helt ny traktorserie, G-serien, som kommer på markedet i fire versioner i hk-klassen fra 110 til 145 hk.

I går præsenterede Valtra på et virtuelt pressemøde en helt ny femtegenerationstraktor, der tilbydes i fire nye G-seriemodeller, G105 (110 hk), G115 (120 hk), G125 (130 hk), som leveres i en EcoPower-model, hvor føreren kan vælge Power- eller Eco-mode. Flagskibet i den nye serie G135 yder 145 hk. Alle hk-oplysninger er inklusive maksimum boost.

Den nye G-serie erstatter de tre mindste traktorer i Valtra N-serien. N104, N114 og N124.

De kendte Versu-, HiTech- og Active-modeller tilbydes også på de fire nye G-serietraktorer. Versu-modellerne har en innovativ, patenteret hydraulikassistent, der automatisk giver større hydraulisk effekt, når traktoren holder stille eller kører, uden det påvirker kørehastigheden. Funktionen kan leveres på Active- og HiTech-modellerne, hvis der er monteret elektriske frontventiler.

Den nye G-serie fås i fire udstyrsniveauer. Basis, Komfort, Teknologi og Teknologi Pro. Kunderne vil også kunne bestille G-serien i en skræddersyet version.

- Vores nye G-serie er en typisk allround traktor, der kan anvendes til for eksempel frontlæsseropgaver, sprøjteopgaver samt foderproduktion samt grøntsagsproduktion. Betjeningen af de nye G-serietraktorer er let og den nye kabine tilbyder et behageligt arbejdsmiljø, en kraftfuld frontlift og et eminent udsyn. Alt i alt er G-serien en kraftfuld kompakttraktor, sagde Mikko Lehikoinen, Vice President, Sales and Marketing på pressemødet.

Flere transmissionsmuligheder

G-serien har en 24 plus 24R-transmission med fire grupper og seks Powershift gear. Skiftene fra B til C og mellem C og D er automatiseret. I traditionel Valtra stil, er parkeringsbremsen integreret med frem/bakgear vælgeren, og føreren kan også programmere transmissionsindstillinger efter behov. Krybegearet går helt ned til 120 meter pr. time.

HiTech-modellerne har et åbent hydrauliksystem, som leverer 100 liter pr. minut, mens Active- and Versu-modellerne har loadsensing hydraulik, som leverer 110 liter pr. minut. Op til fire hydraulikventiler er tilgængelige for og bag på traktoren. Versu-modellerne er tilgængelige med op til fem ventiler bag og fire ventiler foran.

Den nye G-serie er udstyret med en firecylindret 4,4-liter Agco Power motor. Den kompakte størrelse af motoren giver en lav motorhjelm og et godt udsyn. Med en Stage V-motor er emissionen uden EGR-udstødningsgasser og en elektronisk wastegate samt 1.600 bar Bosch indsprøjtningspumpe giver hurtig respons og masser af moment på motoren.

Stor kabine

G-serien har en rummelig kabine med 5,7 kvadratmeter glas, inklusive panoramatag. Den nye kabine fremmer komforten med opvarmede spejle, aircondition samt en lang række features, blandt andet usb-oplader, som er tilgængelig med den ekstra strømpakke.

Versu-modellerne med SmartTouch-brugerfladen har adgang til de samme Smart-Farming-funktioner som på de større N- og T-serietraktorer. Active-modellerne er også tilgængelige med Valtra Guide og præcisionslandbrugsfunktioner, der kan aktiveres via SmartTouch-terminalen.

G-serien er designet til at være den ideelle traktor til frontlæsseropgaver. Som sagt har G-serien et eminent udsyn. Frontlæsseren er integreret sammen med chassiset, hydraulikassistent som automatisk øger motoromdrejninger samt live-3-funktioner, som giver mulighed for brug af op til tre forskellige frontlæsserfunktioner samtidig.

De nye Valtra G-serietraktorer er allerede i produktion i Finland og den danske importør Agco Danmark, som importerer Valtra-traktorerne, oplyser, at traktorer allerede nu kan leveres.

Fakta om Valtra

Valtra er en global traktorproducent, som er den førende traktorproducent i Norden og det næstmest populære traktormærke i Latinamerika, der producerer traktorer i Suolahti i Finland og i Mogi das Cruzes i staten São Paulo i Brasilien. Valtra er en del af Agco-koncernen, som også tilbyder Challenger, Fendt og Massey Ferguson.

1.700 medarbejdere sørger for, at Valtra-fabrikkerne kan producere traktorer, der bliver solgt i 75 lande verden over.

Fabrikskomplekset i Finland indeholder samlings- og transmissionsanlæg, ingeniørcenter, Valtra Unlimited Studio, reservedelscenter, servicecenter og atrium-kundeservicecenter. Valtras administrative kontorer ligger også på Suolahti-fabrikken.

Anlægget i Brasilien indeholder samlings- og transmissionsanlæg og et komponentcenter, som også samler AGCO Power-motorer, der bruges i Valtra traktorer.

per@effektivtlandbrug.dk
Mobil 20 25 10 37

Læs også