bannerPos

Valtra er med på plænen

- Der har ikke været mange anledninger herover sommeren til at have den fysiske kontakt, derfor bliver det rigtig dejligt at komme ud med maskinerne igen, fortæller sales manager hos Valtra, Jimmi Ravnborg.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
19-08-2020 08:47

Med aflysninger på stribe over sommeren har der ikke været mange muligheder for at udstille og fremvise maskiner i Danmark.

Men i slutningen af august er det nu muligt at komme tæt på Danmarks traktorgiganter, når Tivoli og Landbrug & Fødevarer afholder »landbrug på plænen« i weekenden den 29. og 30. august. Det er en del af en større mad- og vinfestival, der løber fra 29. august til 20. september.

En orange Valtra T234D er til stede på plænen, hvor alle interesserede kan komme op og opleve at sidde i førersædet. Maskinudstillingen kan kun opleves i Tivoli den sidste weekend i august.

- Vi glæder os til at komme ud blandt interesserede igen med vores maskiner. Der har ikke været mange anledninger herover sommeren til at have den fysiske kontakt, derfor bliver det rigtig dejligt at komme ud med maskinerne igen, og så gør det da slet ikke noget, at det er med en så prominent placering som plænen i Tivoli, fortæller sales manager hos Valtra, Jimmi Ravnborg, og fortsætter:

- Lige nu arbejder hele landbruget på højtryk for at høste årets udbytter. Det betyder mange timer i enten en traktor eller mejetærsker ude i markerne. Nu flytter vi landmandens hverdag til byen, hvor vi forhåbentlig kan vi bidrage til at føre landbruget og hverdagen derude tættere på byen til de mennesker, der måske kun har oplevet traktorerne ved at køre bag ved dem på landevejen eller kørende på markerne, påpeger han.

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next