bannerPos

Sådan bekæmpes ukrudt i pløjefri vinterraps

Vinterrapsmark med masser af enårig rapgræs, som alvorligt hæmmer rapsens etablering. Arkivfoto
04-09-2020 21:00

- En meget vigtig behandling i pløjefri raps er bekæmpelsen af fremspiret spildkorn eller græsser, lyder det fra erfaren pløjefrirådgiver.

Det er forhåbentlig kun nybegyndere i pløjefri rapsdyrkning, som skal rådgives om vigtigheden af at rydde op med glyphosat så tæt på etableringen af vinterraps som muligt.

Så kontant minder nu tidligere pløjefrirådgiver Søren Søndergaard, Vestjysk, om, at der skal renses op i den upløjede stub for ukrudt inden rapssåningen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next