bannerPos

Sojaskrå går mod markedet og stiger i pris

Ugegraf for CBOT Sojaskrå, første position i dollar pr. short ton Prisen for sojaskrå på børsen i Chicago rykker op i denne uge.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
28-02-2020 23:03

Aktiekurser falder kraftigt til jorden og det gør de fleste råvarer og afgrødepriser også. Men ikke prisen for sojaskrå. Alt hvad der er dyrt, kan falde meget i pris. Det kan vi lige nu konstatere at aktierne gør. Omvendt kan alt hvad der er billigt stige i pris. Og det gør prisen for sojaskrå i denne uge. Forholdsvis kraftigt endda. Prisen for sojaskrå er dog fortsat meget lav og det er ikke fordi, at vi skal forvente at den vil skyde kraftigt i vejret. Men samtidig kan den fortsat lave pris for sojaskrå bruges til at købe ind ud på de lange terminer nu eftersom det nedadgående potentiale er yderst begrænset.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nyt projekt skal gøre robotter klogere

Danske Agrointelli er med i et internationalt samarbejde, der skal gøre de robotter, der anvendes i blandt andet landbruget, langt klogere end de er i dag.

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.
Side 1 af 1806 (36118 artikler)Prev1234567180418051806Next