bannerPos

Cirka 20 vildsvin formodes dræbt af svinepest i polsk skovområde

Der er fundet yderligere cirka 20 vildsvin, der formodentlig er døde af svinepest, i de vestlige skove i Polen, oplyser chefkonsulent i Fødevarestyrelsen, Stig Mellergaard, til Finans.
19-11-2019 15:49
Et stort antal vildsvin i det vestlige Polen er tilsyneladende smittet med svinepest, skriver Finans.

Den frygtede sygdom svinepest viser sig nu at være udbredt i skovområder i det vestlige Polen nær grænsen til Tyskland. Det skriver Finans.

For få dage siden blev smitten første gang konstateret i et trafikdræbt vildsvin i området. 

- Ifølge vores oplysninger er der i skovene fundet yderligere omkring 20 døde vildsvin, som må antages at være døde af svinepest, oplyser chefkonsulent Stig Mellergaard, Fødevarestyrelsen, til Finans.

Dermed er sygdommen sprunget 300 kilometer mod vest og er nu omkring 80 kilometer fra grænsen til Tyskland. Hvis blot et enkelt smittet vildsvin når ind over den tyske grænse, vil eksporten fra Tyskland, der er EU's største eksportør af svinekød til fjerne markeder som Kina, omgående lukke. Det vil betyde et kæmpe overbud af svinekød i Europa med markante fald i prisen til følge. 

Tiltag

- Ifølge Stig Mellergaard er det formentlig henkastet, inficeret madaffald, som har spredt smitten til vildsvinene i det vestlige Polen, skriver Finans. 

Formanden for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Erik Larsen, fortæller, at karantænereglerne for de lastbiler, der har været i det vestlige Polen og det østlige Tyskland, nu er blevet skærpet.

- Vi går nu i gang med at se på, om vi kan gøre mere ved grænseovergangene - inklusive lufthavne og færgehavne - for at informere om, hvordan smitten spredes, fortæller han til Finans.

I Danmark har de danske myndigheder og jægere i to år nedskudt alle vildsvin, der lever i naturen, på nær 30-40 dyr, der ifølge Stig Mellergaard forventes skudt i løbet af vinteren.

- Det er klart, at vi ser på udviklingen med bekymring. De polske fund betyder, at vi igen minder både jægere, lastbilschauffører og andre, der kommer i områder med afrikansk svinepest, om at følge vores råd og blandt andet undlade at tage kød med hjem til Danmark, lyder det i en pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen.

mip

Danmarks største afgrøde – efterafgrøden

Udgiften til at etablere efterafgrøderne er enorm, og de 3.500 ton kvælstof, som ekstra efterafgrøder i det kommende år menes at tilbageholde, fylder ikke meget i det store billede, mener formanden for LandboSyd.

Høst af Canola skuffer mere end forventet

Den canadiske høst af rapsfrø, også kaldet Canola, er ved at være overstået og det tyder på, at høsten kommer til at skuffe mere end forventet. Våde vejrforhold har således resulteret i den dårligste canadiske rapsproduktion i fire år.

Lån til bæredygtige investeringer kan blive billigere end de traditionelle

Adm. direktør i DLR, Jens Kr. A. Møller, spår, at »brune« lån over tid vil blive væsentligt dyrere end lån til bæredygtige investeringer.

Fortsat stigende traktorsalg

Der er dødt løb i toppen af traktorstatistikken og december måned bliver afgørende for, hvem der løber med førstepladsen som årets mest solgte traktor.

Amerikansk medie fremhæver Danmark som antibiotika-foregangsland

Danske svineproducenter viser, at man kan gøre det på en bedre måde end i USA, når det kommer til antibiotika, lyder det i stor artikel i New York Times. Artiklen har været undervejs i over et år, fortæller Søren Søndergaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

L&F med roser til aftale om ny klimalov

L&F glæder sig over, at der ikke er fastsat specifikke reduktionsmål for landbruget og andre sektorer i aftale omkring ny klimalov.
Side 1 af 1717 (34338 artikler)Prev1234567171517161717Next