bannerPos

Mistanke om ulvedrab på kalve i Midtjylland

To nyfødte kalve i Højslev, øst for Skive, er torsdag undersøgt af Naturstyrelsens vildtkonsulent med henblik på at fastslå, om de er dræbt af ulv. Foto: Colourbox

Morten Ipsen

Journalist
23-02-2019 15:00

To nyfødte kalve i Højslev, øst for Skive, er torsdag undersøgt af Naturstyrelsens vildtkonsulent med henblik på at fastslå, om de er dræbt af ulv.

Det oplyser Erik Poulsen, der er redaktør af facebooksiden »Her er ulven i Danmark«.

Ifølge Erik Poulsen er en ulvekyndig ud fra billeder af de døde kalve ikke i tvivl om, at det er ulven, der har været på spil.

- Det vil i så fald ikke være første gang, at der er dokumenteret ulveangreb på husdyr ved Højslev. Den 9. maj 2018 blev to får og fire lam i Hejlskov ved Højslev angrebet af en hanhvalp fra det vestjyske Stråsø-kobbel.

- Husdyrdræberen GW900m fortsatte siden med angreb på får i Voldum i Randers og er senest observeret i Slesvig-Holsten, hvor den over ni dage i midten af januar angreb otte steder. Og det var også på Skive-egnen, at en ukendt ulv den 15. august 2018 dræbte en kalv, siger Erik Poulsen.

Det var også på de kanter, at den nordjyske ulv GW781m (billedet), der har en række husdyr på samvittigheden, blev fotograferet med vildtkamera i efteråret 2017.

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland

En misforståelse at landbruget stadig fører krig mod kvælstof

- Jeg er lidt skuffet over, at landbrugets organisationer og øvrige aktører ikke stiller sig mere skeptisk overfor det gavnlige i at vedblive med at føre krig imod kvælstof (N), skriver Jørn Rasmussen. – Miljøministeriet bør anmeldes for at krænke proportionalitetsprincippet, mener han.
Side 1 af 1612 (32224 artikler)Prev1234567161016111612Next