bannerPos

Mistanke om ulvedrab på kalve i Midtjylland

To nyfødte kalve i Højslev, øst for Skive, er torsdag undersøgt af Naturstyrelsens vildtkonsulent med henblik på at fastslå, om de er dræbt af ulv. Foto: Colourbox

Morten Ipsen

Redaktionschef
23-02-2019 15:00

To nyfødte kalve i Højslev, øst for Skive, er torsdag undersøgt af Naturstyrelsens vildtkonsulent med henblik på at fastslå, om de er dræbt af ulv.

Det oplyser Erik Poulsen, der er redaktør af facebooksiden »Her er ulven i Danmark«.

Ifølge Erik Poulsen er en ulvekyndig ud fra billeder af de døde kalve ikke i tvivl om, at det er ulven, der har været på spil.

- Det vil i så fald ikke være første gang, at der er dokumenteret ulveangreb på husdyr ved Højslev. Den 9. maj 2018 blev to får og fire lam i Hejlskov ved Højslev angrebet af en hanhvalp fra det vestjyske Stråsø-kobbel.

- Husdyrdræberen GW900m fortsatte siden med angreb på får i Voldum i Randers og er senest observeret i Slesvig-Holsten, hvor den over ni dage i midten af januar angreb otte steder. Og det var også på Skive-egnen, at en ukendt ulv den 15. august 2018 dræbte en kalv, siger Erik Poulsen.

Det var også på de kanter, at den nordjyske ulv GW781m (billedet), der har en række husdyr på samvittigheden, blev fotograferet med vildtkamera i efteråret 2017.

NutriFair 2020 får øget fokus på jagt og biogas

Arrangørerne bag næste års NutriFair-arrangement afslører nu, at der kommer et nyt område med fokus på jagt. Derudover får messen også stort fokus på biogas.

Mejeriforeningen sparker gang i klimadebat

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan man kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

Slik eller vin fra Tyskland? – så husk afgifterne

Det kan være fristende at køre en tur til Tyskland for at hente chokolade, slik, vin eller spiritus til julefrokosten med medarbejderne. Det er nemlig ofte billigere end her i Danmark. Det kan dog hurtigt blive lige så dyrt og mere besværligt på grund af punktafgifter.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Japansk interesse for dansk mælkeproduktion

Japanske politikere og ambassadørfolk blev fyldt med inspiration og ny viden efter et besøg hos den økologiske mælkeproducent Peter Sivertsen ved Lejre.

Majsafgrøder lider under begyndende nattefrost

Efter nattefrosten først i oktober er majsen især i det vestlige Jylland frosset ned flere steder.

Skal dit projekt til løse søer ændres?

Via et webinar delte Seges og Landbrugsstyrelsen for nylig både viden om rammerne for ordningen »etablering af løsdrift i farestalde 2018« og faglig inspiration til kommende projekter. Baggrunden er, at det kan give god mening at søge om forlængelse eller ændring.

Haves: Planteavlsbedrift Søges: Driftsleder

Med farmmanager-konceptet gør VKST det muligt at lease en driftsleder.

Debattøren for det hele vil hellere i Politiken end i Effektivt

Landmand Knud Jeppesen fra Jelling er på relativt kort tid blevet en stemme, man ikke kan ignorere. For tiden er hans store fokus at sætte en kile ind i spildevandsdebatten og på byfolks forurening kontra landbrugets. Han vil dog ikke banke folk oven i hovedet på grund af uvidenhed, for der er meget, han ikke selv ved.
Side 1 af 1665 (33285 artikler)Prev1234567166316641665Next