bannerPos

- Det er ikke et mål i sig selv at blive store på Fyn

Der er ingen tvivl om, at Sønderjylland er vores kerneområde, men nu tænker vi lidt bredere, og det er primært for at kunne rekruttere bredere, siger Sune Aagot Sckerl

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
31-07-2020 16:45
LandboSyds direktør, Sune Aagot Sckerl, fortæller, at den primære årsag til nyt kontor på Fyn er, at det øger muligheden for at rekruttere arbejdskraft. Erobring af fynske rådgivningskunder vil kun være en positiv biting, siger han.

Hos LandboSyd lyder det fra direktør Sune Aagot Sckerl til Effektivt Landbrug, at etableringen af et kontor i Odense er en konsekvens af, hvor vanskeligt virksomheden har med at rekruttere kvalificerede medarbejdere til sit kontor i Aabenraa. En udfordring der altså særligt rammer den økonomiske rådgivning.

- Jamen, det er den primære årsag. Vi må erkende, at vi i forskel til alle andre landboforeninger er placeret i yderperiferien af Danmark. Det gør, at vi har vanskeligere end andre med at rekruttere.

- Derfor er logikken, at vi tænker lidt mere Syddanmark end Sønderjylland. Der er ingen tvivl om, at Sønderjylland er vores kerneområde, men nu tænker vi lidt bredere, og det er primært for at kunne rekruttere bredere, siger han.

I starter med 5-8 medarbejdere, men skriver det kun er til at starte med. Hvor stort skal det så vokse til?

Det kan jeg ikke svare på. Det er ikke et mål i sig selv. Det er et mål i sig selv, at vi får bedre muligheder for rekruttere bedre medarbejdere. Og det kan vi nu. Det er ikke et mål i sig selv at blive store på Fyn.

Men I kan vel også hente nogle nye kunder, når I nu kommer til Fyn?

- Ja, det kan vi ikke udelukke. Det tager vi så som en positiv biting.

Men de rådgivere, der arbejder i Odense, skal altså rådgive jeres sønderjyske kunder?

- Ja, det er fuldstændig rigtigt. Og det bliver en ny øvelse for os at gå fra at have et kontor til at kunne agere i en splittet geografi. Altså, dem der sidder i Odense, skal kunne løse opgaver i Sønderjylland. Og det kan de selvfølgelig også. Det kan man i så mange andre virksomheder.

Skal de hos Velas ryste i bukserne over, at I nu kommer ind på det fynske marked?

- Nej, selvfølgelig skal de da ikke det. De er så meget større end os. Men jeg er da spændt på deres reaktion. Vi gør dog det her for vores egen skyld, siger Sune Aagot Sckerl.

Han fortæller, at man allerede nu har ansat de medarbejdere, som skal arbejde fra 1. september på LandboSyds nye kontor i Odense.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Hvedeudbytte på godt ti tons i det midtjyske

På Gesinggaard nær Herskind vest for Aarhus regner de med, at høsten er i hus fredag aften og efterafgrøderne sået i løbet af weekenden. - Vi er godt med, lyder det med tilfredshed fra landmand Steen Nørgård, der midt i tilfredsheden gerne slår et slag for, at reglerne om slåning af brak ændres.

Fodringsdag holder fagfolk opdateret om de seneste fodringstendenser

Magneter, mineraler, »klima-midlet« 3NOP og non-GM-afgrøder er blandt emnerne på Fodringsdag 2020, der afvikles 9. september i Herning.

Dobbelt så meget nedbør i Midt- og Vestjylland som på Vestsjælland i vækstsæsonen

Store regionale forskelle på vejret i vækstsæsonen vil præge årets høstudbytter, vurderer Danish Agro på baggrund af data fra over 1.000 vejrstationer. De midtjyske landmænds marker har haft lavest temperatur og færrest solskinstimer.

Väderstad flytter til Fyn

Maskinproducent flytter fra Sjælland til Fyn i denne måned.

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Foderstyrke og fokus på rygspæktykkelse ved løbning

Polte skal ved løbning være 230 til 240 dage gamle, de skal veje 145 til 160 kg og have 14 til 15 mm rygspæktykkelse. Endelig skal de løbes i anden brunst, anbefaler Nutrimin.
Side 1 af 1895 (37893 artikler)Prev1234567189318941895Next