- Det er ikke et mål i sig selv at blive store på Fyn

LandboSyds direktør, Sune Aagot Sckerl, fortæller, at den primære årsag til nyt kontor på Fyn er, at det øger muligheden for at rekruttere arbejdskraft. Erobring af fynske rådgivningskunder vil kun være en positiv biting, siger han.

Hos LandboSyd lyder det fra direktør Sune Aagot Sckerl til Effektivt Landbrug, at etableringen af et kontor i Odense er en konsekvens af, hvor vanskeligt virksomheden har med at rekruttere kvalificerede medarbejdere til sit kontor i Aabenraa. En udfordring der altså særligt rammer den økonomiske rådgivning.

- Jamen, det er den primære årsag. Vi må erkende, at vi i forskel til alle andre landboforeninger er placeret i yderperiferien af Danmark. Det gør, at vi har vanskeligere end andre med at rekruttere.

- Derfor er logikken, at vi tænker lidt mere Syddanmark end Sønderjylland. Der er ingen tvivl om, at Sønderjylland er vores kerneområde, men nu tænker vi lidt bredere, og det er primært for at kunne rekruttere bredere, siger han.

I starter med 5-8 medarbejdere, men skriver det kun er til at starte med. Hvor stort skal det så vokse til?

Det kan jeg ikke svare på. Det er ikke et mål i sig selv. Det er et mål i sig selv, at vi får bedre muligheder for rekruttere bedre medarbejdere. Og det kan vi nu. Det er ikke et mål i sig selv at blive store på Fyn.

Men I kan vel også hente nogle nye kunder, når I nu kommer til Fyn?

- Ja, det kan vi ikke udelukke. Det tager vi så som en positiv biting.

Men de rådgivere, der arbejder i Odense, skal altså rådgive jeres sønderjyske kunder?

- Ja, det er fuldstændig rigtigt. Og det bliver en ny øvelse for os at gå fra at have et kontor til at kunne agere i en splittet geografi. Altså, dem der sidder i Odense, skal kunne løse opgaver i Sønderjylland. Og det kan de selvfølgelig også. Det kan man i så mange andre virksomheder.

Skal de hos Velas ryste i bukserne over, at I nu kommer ind på det fynske marked?

- Nej, selvfølgelig skal de da ikke det. De er så meget større end os. Men jeg er da spændt på deres reaktion. Vi gør dog det her for vores egen skyld, siger Sune Aagot Sckerl.

Han fortæller, at man allerede nu har ansat de medarbejdere, som skal arbejde fra 1. september på LandboSyds nye kontor i Odense.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

Læs også