DLF flytter ind i nye 4.800 m2 i 2025

Søren Halbye, administrerende direktør i DLF, og Vicky Holst Rasmussen, borgmester i Egedal Kommune, lagde mandag grundstenen til frøkoncernens nye base i Nordsjælland.

Tilbage i slutningen af 2022 blev stregerne sat til DLF’s nye domicil i Smørum i Nordsjælland, hvor byggeprojektet nu er så fremskredent, at der mandag blev holdt grundstensnedlæggelse.

Det nye DLF-domicil, som er tegnet af PLH Arkitekter og Nordland Arkitekter, bliver på omkring 4.800 kvadratmeter og er skræddersyet til DLF’s ønske om et bæredygtigt, socialt ansvarligt hus, hvor der er fokus på brugen af bæredygtige materialer samt at optimere og nedbringe energiforbruget.

Samtidig vil medarbejderne opleve det nyeste inden for moderne arbejdspladsindretning med lyse, fleksible kontorområder og blandt andet loungeområder, stor kantine, topmoderne laboratorier og plantevækstrum.

Til grundstensnedlæggelsen var der efter en kort velkomst fire taler på en »platform«, der – naturligvis – var dækket med et fint lille græstæppe. Den første på podiet var borgmester i Egedal Kommune, Vicky Holst Rasmussen (S), og det var også med lidt af en velkomsttale, hvor hun blandt andet konstaterede, at DLF bliver en af kommunens største virksomheder.

Konge-placering

Administrerende direktør i DLF, Søren Halbye, tog over, og han glædede sig over, at DLF nu sår det første frø til et nyt kapitel i DLF-historien, som medfører at frøkoncernen forlader Roskilde, der har været virksomhedens base siden 1910.

Direktørkollegaerne fra AP Ejendomme, Peter Olsson, og Raundahl & Moesby, Carsten Raundahl, var også på talerlisten. Det er AP Ejendomme, som står for opførelsen, mens Raundahl & Moesby er totalentreprenør på det store projekt.

DLF’s nye hjem ligger på en cirka 12.000 kvadratmeter stor grund på Kongebakken, der ligger centralt med både motorvej og S-tog i nærheden. Der er samtidig en fremragende udsigt over den kuperede ådal, og meget passende påpegede Peter Olsson i sin tale, at »det er en konge-placering«.

For at udnytte grundens niveauforskelle og sikre en naturlig harmoni med landskabet og omgivelserne vil bygningens etager ligge forskudt, så de følger det kuperede terræn.

Går det efter planen, skal bygningen stå færdig i slutningen af 2025, hvorefter den store flytning for de omkring 100 ansatte kan gå i gang.

Læs også