Rokade i koncernen: DLG får ny driftsdirektør

Driftsdirektør i DLG-koncernen, Niels Søren Rasmussen, har valgt at fratræde sin stilling i virksomheden. Jesper Pagh er blevet valgt som hans stedfortræder og indtræder samtidig i koncerndirektionen.

Efter 16 år i DLG-koncernen træder Niels Søren Rasmussen nu af virksomheden og som stillingen som driftsdirektør. Han kom til DLG-koncernen i 2004, hvor han siden har varetaget en række ledende stillinger. Fra 2013 til 2018 stod han som administrerende direktør i spidsen for en succesfuld resultatudvikling i GASA Group A/S, og i 2018 blev han driftsdirektør og medlem af koncerndirektionen i DLG. Senest har han stået i spidsen for transformationen af DLG's danske grovvareforretning.
 
Koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll, ærgrer sig over sin kollegas fratrædelse men ønsker ham naturligvis god vind i sejlene fremover.

- Det er beklageligt, at vi må sige farvel til Niels Søren, men jeg har forståelse for hans beslutning. Han har været en afholdt kollega gennem mange år, og jeg vil gerne takke ham for et godt samarbejde. I sin tid i koncernen har han leveret en solid indsats og flotte resultater. Jeg ønsker Niels Søren alt det bedste fremover.
 
Selv mener Niels Søren Rasmussen, at han kan forlade koncernen med god samvittighed efter en række produktive år:
 
- Jeg har haft nogle spændende år i DLG, men nu er tiden kommet til, at jeg skal noget andet i mit professionelle virke. Hvad det bliver, ved jeg ikke endnu, og jeg vil derfor tage mig god tid til at overveje det næste skridt. Jeg er glad for at have fået muligheden for at arbejde sammen med dygtige kolleger om udviklingen af vores grovvareaktiviteter. Vi har med de seneste års transformation skabt et solidt fundament for fremtidens danske forretning, som jeg nu trygt overlader i andre hænder.

Ny driftsdirektør

Nuværende Koncerndirektør Jesper Pagh overtager titlen som driftsdirektør og indtræder samtidig i DLG's koncerndirektion. Han kom ligeledes også til DLG i 2004 og har siden haft flere forskellige ansvarsområder i koncernen. I 2013 blev han udnævnt til driftskoncerndirektør med ansvar for koncernens aktiviteter inden for foder og husdyrernæring, og siden 2019 har han været koncerndirektør samt kommercielt ansvarlig i Danmark.
 
Gennem de seneste år har Jesper Pagh desuden været dybt involveret i DLG's arbejde for at skabe bæredygtige løsninger til kunder og ejere i landbruget. Han stod blandt andet i spidsen for projektet, da DLG som det første landbrugsselskab i Europa begyndte at klimadeklarere sine foderblandinger.

- Jesper besidder en stærk faglighed og har en særdeles god kommerciel forståelse for vores kunder og deres behov. Han er i koncernen kendt som en dygtig og visionær leder med strategisk udsyn, der formår at samarbejde og skabe resultater på tværs af forretningsområder og landegrænser. Jesper har desuden et bredt forankret internationalt netværk, ikke mindst fra sit mangeårige medlemskab af præsidiet i den europæiske foderorganisation, FEFAC. Jeg er ikke i tvivl om, at Jesper er den rette person på posten, og derfor er jeg glad for, at han har sagt ja til at påtage sig opgaven, siger Kristian Hundebøll.
 
Jesper Pagh ser frem til de nye udfordringer, den nye titel bringer med sig og er optimistisk:

- Jeg ser frem til samarbejdet med kolleger fra hele koncernen og til at fortsætte med at udbygge DLG's stærke position som et af Europas førende landbrugs- og energiselskaber herunder at stå i spidsen for at implementere den bæredygtighedsplan, vi netop har offentliggjort. Jeg glæder mig til at sætte handling bag ordene gennem et tæt samarbejde med både kunder, kolleger og eksterne samarbejdspartnere, siger han.

Læs også