L&F glæder sig over danske Michelin-stjerner

En miniagurk med blomst, som sælges til Noma. Foto: Jørgen P. Jensen

Det blev til en lang række danske Michelin-stjerner, da den berømte spiseguide mandag aften offentliggjort årets stjerner for Danmark. Og det er danske landmænd og fødevareproducenter stolte over, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.

Hvor Danmark indtil for få år siden spillede en relativ beskeden rolle i Michelin-sammenhæng, så ændrede billedet sig for alvor i 2015, hvor Michelin valgte at udgive en særlig udgave af guiden med fokus på nordiske storbyer. Siden dengang er det gået stærkt og de senere år er restauranter uden for hovedstaden også kommet med i guiden.

- Den kulinariske arena i Danmark har udviklet sig ganske markant de sidste 15 år. Det skyldes først og fremmest nogle talentfulde og kreative kokke, der i tæt samspil med fødevareproducenterne har forædlet den nordiske madkultur. I dag oplever vi, hvordan hele værdikæden fra jord til bord bliver tænkt ind i den enkelte ret. Det kan vi som et ægte fødevareland være stolte af, siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung på lf.dk.

I år topper Noma listen med hele tre stjerner. Den franske spiseguide Michelin har eksisteret siden 1900. De første danske Michelin-stjerner blev i 1983 givet til Kong Hans Kælder og La Cocotte i København.

Læs også