Himmerlandskød lukker tre slagterier
Når Himmerlandskød åbner sit nye, store kreaturslagteri i Aalestrup i Nordjylland, er det slut med slagtninger på tre mindre slagterier skriver food-supply.dk.

Himmerlandskøds direktør Lars Andersen foran byggepladsen til det nye slagteri knipset i august 2021. Foto: Christian Carus.
Når Himmerlandskød åbner sit nye, store kreaturslagteri i Aalestrup i Nordjylland, er det slut med slagtninger på både det nuværende slagteri i Aalestrup og på koncernens to andre slagterier, Nordic Beef i Hadsund og Kjellerup Eksportslagteri i Midtjylland, skriver Food-supply.dk.
Der vil dog fortsat være opskæriing i Farsø, og måske også i Hadsund, oplyser mediet, som har talt med Himmerlandskøds direktør, Lars Andersen.
Direktøren vil ikke udelukke, at der kan gå lidt tid med at få det nye slagteri op at køre med fuld kapacitet og derfor er det ikke sikkert, at lokationerne i Kjellerup og Hadsund lukker lige samtidig med åbningen på den nye adresse i Aalestrup..
Det nye slagteri i Aalestrup koster cirka 200 millioner kroner.
Det får kapacitet til at slagte 150.000 kreaurer om året, og også plads til forædling.
Sidste år slagtede Himmerlandskød ialt cirka 120.000 dyr på sine tre slagterier - svarende til næsten 30 procent af kreaturslagtningerne i Danmark, oplyser Food Supply.