Finder den bedste dæk-løsning

Nordic Wheel Solution er en ny virksomhed, men manden i spidsen, Lars Busk, er en kending i dækbranchen.

Lars Busk er vokset op i dækbranchen. Først gennem sine forældres firma Kjellerup Vulkanisering. Virksomheden sælger, monterer og reparerer alle mærker dæk og fælge. Lars Busk har en forkærlighed for løsninger til landbruget.

Lars Busk har beskæftiget sig med dæk det meste af sit liv. Fra barnsben i virksomheden Kjellerup Vulkanisering, som hans forældre ejede, og senest som teknisk konsulent indenfor landbrug ved Nordisk Dæk Import. Nu er han startet for sig selv gennem firmaet Nordic Wheel Solution i store lejede lokaler i Kjellerup i Midtjylland.

En virksomhed, som sælger, monterer og reparerer alle mærker dæk og fælge.

- Jeg rådgiver kunden i at finde den bedste løsning. Nogle gange er det de dyreste dæk og den bedste kvalitets fælg, mens det andre gange bedst kan betale sig at finde det billigste. Det skal være den bedste løsning både driftsmæssigt og økonomisk, og det er forskelligt fra opgave til opgave, forklarer Lars Busk, mens han med stor iver sætter et stort traktordæk på en fælg.

Brænder for landbruget

Lars Busk har, selvom han beskæftiger sig med både private og erhverv, en særlig kærlighed for især landbruget. For her betyder et dæk lige pludselig mere end at kunne fragte én fra a til b.

Senest med et eksempel om en landmand, som gerne ville have et sæt nye sprøjtehjul. Egentlig bare nogen, som passede nogenlunde med sporvidden på hans traktor. Lars fandt hurtigt et sæt dæk, som hvis sprøjten kunne justeres, ville kunne køre over 14 rækker frem for de nuværende 12, og det kunne den.

- En sådan løsning betyder jo rigtig meget derude, og den gør også, at sprøjtehjulene er tjent hjem efter den første sæson, forklarer Lars Busk, som startede op sidste efterår.

Lars finder både løsninger til landbrug, skovbrug, industri, herunder også trucks og veteranbiler med flere.

Den rigtige løsning

Dækmanden brænder for at levere den rigtige løsning og især at forklare kunden, hvorfor han for eksempel anbefaler fire nye dæk til 100.000 kroner, når kunden kan få fire andre dæk til 60.000.

- Hvis nu det billige dæk har fem procents mere hjulslip, når det er slidt 25 procent. Jamen så bruger du jo væsentlig længere tid på at komme igennem marken. Det koster timeløn og diesel, og så ødelægger du jorden. Alle faktorer skal lægges sammen for at finde den rigtige løsning. Og den rigtige løsning kan også være den billigste. For eksempel hvis traktoren er brugt, har kørt mange timer eller noget helt andet.

- Det er hele tiden en vurdering, konstaterer Lars Busk.

God service

Lars Busk bliver afbrudt. En kunde kommer ind med et dæk, som ikke kan holde tæt.

- Hvornår skal du bruge det? Spørger han kunden. Men kunden kan sagtens vente til næste uge, selvom Lars foreslår at lave det nu med det samme, her en fredag eftermiddag.

Mange af kunderne er kendinge for Lars, og han lægger ikke skjul på, at hans job i høj grad handler om noget så simpelt som god service og netop det, elsker han at give.

Telefonen ringer. Den bil, som kom ind forleden og skulle have nye dæk på engang ved lejlighed, for at blive klargjort til salg, er blevet solgt og bliver hentet sidst på eftermiddagen i dag. Det kaster Lars sig straks over.

Rådgivning og vejledning

Lars Busk er uddannet maskinarbejder og maskinmester og kan hurtigt få noget fra hånden. Han håber med tiden at kunne få en eller to mand ansat. Og på et tidspunkt også at kunne køre ud til kunderne.

For ham er den vigtigste del i sit arbejde den rådgivning og vejledning, han giver sine kunder, og den kan man ifølge ham ikke få mange steder.

- Ofte får man det, man efterspørger, men det gør jo ikke noget lige at stoppe op og tænke over, om der er en anden løsning. Den ekspertise findes ikke mange steder mere, siger Lars Busk, som kalder sig selv med sin ekspertise for en uddøende race.

Derfor er det heller ikke ualmindeligt at store traktorforhandlere tager ham med ud i marken for at finde præcis den løsning, som passer bedst til landmanden og sin nye maskine. For eksempel i specielafgrøder, der ofte kræver specielløsninger.

Og Lars gør det igen og igen, for han kan simpelthen ikke lade være.

Læs også