FRDK forventer fremgang og vækst

Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark (FRDK) forventer fremgang i de kommende år. Det fortalte formand Henrik Terp, da han aflagde beretning ved foreningens årlige generalforsamling, der blev afholdt på Dalum Landbrugsskole med 120 deltagere.

1.000 medlemmer indenfor tre år – gerne flere og gerne før. Det er et af målene i den strategi, FRDK har lagt frem mod 2025, oplyser de i en pressemeddelelse.

Vækst i antal medlemmer er blot et af syv fokusområder, foreningen vil arbejde frem mod. Udover medlemstiltag satser foreningen blandt andet også på at være den forening, der har den største viden om pløjefri dyrkning og conservation agriculture, og at udbygge accepten af, at landbruget er en del af løsningen med hensyn til klima og biodiversitet med mere.

Målene i strategien er mulige at opnå, fordi foreningen har et særdeles stærkt udgangspunkt, mener formanden.

- Jeg er ikke i tvivl om, at fremtidens landbrug er pløjefrit. Dét, vi står for, er efterspurgt af forbrugere, politikere og af landmænd. Vi kan levere på områder som klima, miljø og biodiversitet, og for landmanden måske nok så vigtigt på økonomien, sagde han.

 

Læs også