Generationsskifte i toppen hos DLF

Søren Halbye Morten Andersen. Allan Bødskov Andersen

Efter 16 år som CEO i DLF-koncernen træder Truels Damsgaard tilbage og overlader pr. 1. november 2022 styringen til Søren Halbye, EVP Greater Europe & South America.

- Jeg har valgt, at tidspunktet nu er det rigtige til at stoppe som administrerende direktør i DLF. Det har været et kæmpe privilegie at få lov til at stå i spidsen for DLF og en engageret og kompetent organisation, og jeg glæder mig over de milepæle, vi sammen har nået, siger Truels Damsgaard.

DLF er under Truels Damsgaards ledelse vokset fra at være en ledende græsfrøvirksomhed i Europa til i dag at være global markedsleder med planteforædling, produktion og salg af kløver- og græsfrø.

Derudover er forretningsområdet løbende blevet udvidet, og virksomheden har i dag endvidere en markant position inden for sukkerroefrø, en stærk tilstedeværelse i grøntsagsfrøbranchen og et godt fodfæste inden for læggekartofler.

Afløser fra egne rækker

Truels Damsgaard påpeger, at han er »rigtigt glad for at Søren Halbye overtager stafetten og sikrer en god ledelsesmæssig kontinuitet«.

- Søren Halbye er en yderst kompetent topleder med solid erfaring inden for frøbranchen, strategisk udsyn og ambitioner både på egne og virksomhedens vegne, siger Truels Damsgaard.

Søren Halbye ser frem til de nye udfordringer.

- DLF er en fantastisk spændende virksomhed, og jeg er klar til at påtage mig de nye opgaver. Vi har et stærkt ledelsesteam, og jeg glæder mig til at videreføre DLF’s udvikling under min ledelse.

Søren Halbye startede i DLF som salgs- og marketingdirektør i 2006. I 2012 indtrådte han i den øverste koncernledelse, og siden 2019 har han været ansvarlig for forretningsaktiviteterne i Europa, Kina og Rusland og siden marts 2022 også for Sydamerika.

Ny CFO i DLF-koncernen

Efter 25 år i DLF-koncernen har CFO Morten Andersen valgt at stoppe ved årets udgang. Hans afløser bliver Allan Bødskov Andersen, der startede i DLF den 1. september og den 1. november overtager posten som CFO og indtræder som medlem af direktionen i DLF. 

Morten Andersen har siden 1997 stået i spidsen for DLF’s finans- og IT-funktioner, hvor han med sikker hånd har ledet koncernens finanser og taget del i den strategiske og forretningsmæssige udvikling af DLF.

Morten Andersen har valgt, at »regnskabets time« nu er kommet, og han træder ned fra posten som CFO den 1. november – kort tid efter DLF’s generalforsamling.

Allan Bødskov Andersen kommer fra en stilling som CFO Onshore i Ørsted A/S, hvor han senest har haft CFO-ansvaret for koncernens onshore-aktiviteter som vind- og solenergi samt energilagringsprojekter i Europa og USA, og derudover har han stået i spidsen for koncernens investorrelationer.

Allan Bødskov Andersen er cand. oecon. og har en PhD i finansiering fra Aarhus Universitet.

 

Læs også