Nye transportører på Lolland

Nordic Sugar har nu indgået aftaler med to nye transportører på Lolland, som skal fortsætte læsning og kørsel af roerne i I/S Jensen's tidligere transport-område.

Lige nu er det ved at blive afgjort, hvor grænserne for de to nye transportører skal gå. Foto: Nordic Sugar

Hen mod slutningen af såningen har Radbjerg, v. Henrik Larsen og Bo Lærkesen fra Lærkesminde Landbrug & Maskinstation indgået aftaler med Nordic Sugar om at blive nye transportører på Lolland. De overtager kørslen med roerne af I/S Jensen i hans nu tidligere transportområde.

- Vi er i øjeblikket ved at se på, hvor grænserne for de to nye transportører skal være, samt om der skal ske justeringer hos nogle af de andre transportører. Der kan ske justeringer i hele dyrkningsområdet på Lolland og Falster, da arealfordelingen i 2023 er anderledes end tidligere år, lyder meldingen fra Nordic Sugar Agricenter på Sukkerroer.nu, der fortsætter:

- Vi melder eventuelle ændringer ud, så hurtigt som muligt, når roemarkernes placeringer for 2023 er kendt, så alle transportører har mulighed for i god tid at tage kontakt og planlægge årets leveringer med jer.

 

Fakta om roeproduktionen i Danmark

- I alt dyrkes nu omkring 33.000 ha med sukkerroer (2017). Dyrkningen er koncentreret til Lolland, Falster samt Syd- og Vestsjælland, hvor der er en lang tradition for dyrkning af sukkerroer. Tidligere var der også en stor produktion af sukkerroer på Fyn og i Sydøstjylland, men produktionen her er nu meget begrænset efter lukningen af sukkerfabrikken i Assens i 2006, idet transport af roerne over længere afstande er relativt dyrt.

- Sukkerroerne leveres til Nordic Sugars to sukkerfabrikker i Nakskov og Nykøbing Falster, hvor sukkeret udvindes af roerne. Her produceres årligt mellem 400.000 og 450.000 tons sukker årligt ud af 2,3 - 2,5 mio. tons roer.

Læs også