DAT-Schaub udvider aktiviteterne i Kina

Danish Crowns datterselskab har købt aktiemajoriteten i selskab fra Shanghai, der køber og renser tarmsæt fra grise og lam over det meste af verden

Danish Crowns datterselskab DAT-Schaub har købt aktiemajoriteten i Shanghai Natural Casing Company. Virksomheden har hidtil sorteret og forarbejdet naturtarme for amerikanske DCW Casing LLC, hvor DAT-Schaub også er majoritetsejer.

Købet sker også med det klare formål at sikre sig ekstra kapacitet indenfor sortering og forarbejdnning af naturtarme til pølseproduktion.

- Kina er centrum for sortering og forarbejning i en løntung branche som vores. Samtidig ligger landet geografisk godt placeret, fordi råvarerne kommer fra både Europa, USA og Australien. Der er en stærk infrastruktur til og fra Shanghai-området, og så er medarbejderne omhyggelige og kvalitetsbevidste, hvilket er helt essentielt i vores branche, siger Jan Roelsgaard, der er CEO i DAT-Schaub om købet i en pressemeddelelse.

Shanghai Natural Casing Company byggede i 2007 en ny fabrik omkring en times kørsel fra Shanghai Centrum

- Det er en veldrevet virksomhed, men der er fortsat mulighed for at udvide kapaciteten, hvilket er helt essentielt i forhold til at håndtere de stigende mængder råvarer, vi har fået adgang til det seneste år, siger Jan Roelsgaard.

DAT-Schaub køber og renser tarmsæt fra grise og lam over det meste af verden. De renses og saltes på slagterierne og afskibes til Kina eller Portugal, hvor DAT-Schaub har fabrikker, der sorterer og forarbejder tarmsættene til færdige produkter.

DAT-Schaub har det seneste år købt ejerandele i fem virksomheder i Sydamerika og Spanien. Samtidig er der etableret et joint-venture i Spanien, så aktivitetsniveauet er stærkt stigende.

- DAT-Schaub har et stærkt brand og afsætter sine produkter globalt. I det seneste regnskabsår leverede virksomheden et rekordresultat. Det er i mine øjne det helt rigtige afsæt til at blive den absolutte markedsleder globalt, så det er vores klare og absolut realistiske ambition, siger Danish Crowns Group CEO, Jais Valeur.

DAT-Schaub er desuden medejer af en lignende virksomhed, der ligger cirka tre timers kørsel nord for Shanghai. Aktiviteterne på den fabrik berøres ikke af købet af Shanghai Natural Casing Company.

Læs også