bannerPos

Vinderslev går i samarbejde med Nisgaard

Samarbejdet mellem Randers-virksomheden Vinderslev (billedet) og Nisgaard, der ligger ved Skjern, begynder den 1. april. De to selskaber har eksisteret i over 50 år. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
02-02-2018 14:58
1. april starter grisehandlerne Vinderslev og Nisgaard et samarbejde for at øge serviceniveauet over for deres kunder, og for at ruste sig til fremtidens konkurrence.

Nisgaard ApS og Vinderslev A/S indleder et samarbejde om handel og transport med grise pr. 1. april i år. Det oplyser selskaberne i en fælles pressemeddelelse.Samarbejdet sker for at være på forkant med kunders og leverandørers behov, samt de stigende krav fra myndigheder.- Dansk landbrug så jo helt anderledes ud for ti år siden. Besætningerne bliver jo meget større, og der stilles også større krav fra kunderne. Så vi skal være fremme i skoene for at kunne honorere dem, siger Michael Vinderslev, direktør, til Effektivt Landbrug.Samarbejdet betyder samtidig, at den hidtidige ejer af Nisgaard, Torben Nisgaard, fremover indgår i den daglige ledelse hos NV-Randers, som det nye selskab kommer til at hedde. Det får hovedsæde i Randers.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Hveden er godt i gang

KWS og BASF har etableret en demonstrationsmark, hvor strategier for vækstregulering og svampesprøjtning vurderes på tværs af seks forskellige sorter.

Regnvåd februar sænker foderudbyttet

Grundet den store vandmængde i februar er der meget vinterhvede, der er ødelagt. Den kommende omsåning med vårbyg betyder større omkostninger og lavere foderudbytte.

De første køer kommer nu på græs

Selvom kalenderen først lige er rykket frem til april, er de første besætninger så småt ved at gøre klar til at lukke køerne på græs. Vinteren har været mild, hvilket mange stedet har givet et stort græslag. Udfordringen bliver nu at få græsset i bund, så snart markerne kan bære.

Fejlklassificering af vandløb er roden til meget ondt

I det følgende opridses roderiet, set fra læserbrevsskribentens side, omkring kriterierne for at klassificere et vandløb som »kunstigt« eller »stærkt modificeret«, hvilket er forudsætningen for en vedligeholdelse, der sikrer imod oversvømmelser.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.
Side 1 af 1812 (36226 artikler)Prev1234567181018111812Next