Velkommen til toppen

Vejrup Andels Grovvareforening inviterede interesserede op i toppen af den nye silo

BYGGERI Mange kiggede forbi, da Vejrup Andels Grovvareforening bød indenfor for at præsentere endnu en ny silo i afdelingen på Roustvej 241 ved Årre, men ikke alle tog mod tilbuddet om at se området lidt fra oven.
Både nogle af gæsterne – og medarbejderne i øvrigt også – takker pænt nej til at skulle op i højderne.
Der var ellers tilbud om at komme op i toppen af den 21 meter høje silo og se omgivelserne vidt omkring, men nogle foretrak at blive i jordhøjden og i stedet se op på de i alt fire nye siloer, der er indviet i fjor og i år.
- Den nye silo kan lagre 5000 tons korn, fortæller salgschef Søren Bjerre.
 

Købte foderstof

For et års tid siden blev der budt indenfor til indvielsen af tre andre siloer. De er også 21 meter i højden, men rummer lidt mindre. Der er plads til 3500 tons i hver af de tre siloer.
Med den nyeste silo har Vejrup Andel plads til at have kornet i egne omgivelser i stedet for at leje haller i området og dermed skulle transportere det frem og tilbage. Med det tørre vejr ventes der dog ikke at komme så meget korn ind i år som et »normalt« år.
Vejrup Andel har stadig lokaler i Vejrup, men siden købet af Danish Agros afdeling på Roustvej i 2011 ligger størsteparten af arbejdet her.
- I de to afdelinger har vi i alt 17 medarbejdere, fortæller Søren Bjerre.

Læs også