bannerPos

Fuld fart på forårsarbejdet

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
27-03-2020 13:51
Der er gang i forårsarbejdet over hele Danmark i disse dage.

På Risinge Herregård ved Kerteminde, der ejes af Fraugdegård ved Odense, er markarbejdet i gang.

Det store markbrug har netop indkøbt en stor Rolmako discharve på 6 meter til bedriftens store markbrug på 545 hektar, hvoraf de 135 hektar er med skov.

Den polske Rolmako bugserede discharven er den første i Danmark med springboard, planérplanke monteret forrest på harven, der giver et jævnt og flot såbed.

- Vi har solgt en del discharver til denne sæson, men det er den første 6 meter med springboard, siger Flemming Larsen, Præstbro Maskiner A/S i Dronninglund, som er er importør af Rolmako-produkterne i Danmark, der i øvrigt påpeger, at de polske Rolmako-produkter er konkurrencedygtige på både pris og kvalitet.

Discharven er leveret igennem KSM Maskinservice, der er Rolmako-forhandler på Fyn.

Se video her.

Øg udbyttet i marken med en behandlingsslutspurt

Man skal jævnligt gå sine marker igennem og se, om der er behov for en sidste behandling før høsten. - De sidste sprøjtninger er med til at give en bedre bundlinje, lyder det fra Kirsten Larsen, chefkonsulent i Velas Planteavl i Vissenbjerg.

Bedste svineafkast i 30 år

De danske svinebedrifter kom ud af 2019 med et gennemsnitligt driftsresultat på 3,7 millioner kroner, og en afkastningsgrad på 8,4 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Juelsminde-halvøen under lup

Dialog med lodsejere skal udvikle As Vig

Økologer har masser af næringsstoffer

Økologer betaler prisen for de konventionelles landbrugspakke, lød det fra Økologisk Landsforening, da regeringen ville stramme udnyttelseskravet til husdyrgødning.

Majs med udfordringer

Majsen er under angreb både ovenfra og nedenfra efter et svært forår. For eksempel har råger hærget majsmarker i det sydlige Jylland, hvor landmænd har mistet adskillige hektar til fugle.

Porten til kvalitet

Vi er håndværkere, og vi gør det, vi er bedst til, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, Kenneth Bruun Petersen, som har flere års erfaring i portbranchen.

Coronakrisen sætter fortsat sit præg på traktorsalget i Danmark

Eftervirkningerne fra coronakrisen har sat sine spor i leveringen af nye traktorer til det danske marked og juni måned er ingen undtagelse.

Er gården sikker for nysgerrige sommerbørn?

Mange danskere holder sommerferie i Danmark i år på grund af corona. Derfor vil der være ekstra mange børn og voksne fra byen, som gerne vil se, føle og lugte til livet på et moderne landbrug. For at give alle den bedste oplevelse opfordrer Topdanmark til, at landmænd kontrollerer sikkerheden på gården, før sommergæsterne kommer.

Lovgivning og klare regler skal skabe tillid til den tyske kødindustri

Danish Crown bakker uforbeholdent op om den tyske arbejdsministers planer om at forbyde underleverandører af arbejdskraft i den tyske kødindustri.

Fremragende nationalparkfotos premieret

Fire fremragende fotos fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland er blevet premieret i en konkurrence med flere gode vinderbud.
Side 1 af 1873 (37451 artikler)Prev1234567187118721873Next