Busture til Agritechnica gennemføres

Trods mange besværligheder omkring coronapandemien i verden gennemføres Hannover-messen til februar/marts næste år. Der vil være sundhedsmæssige forhold, der skal være opfyldt for at kunne købe en billet og deltage i Effektivt Landbrugs ture til den gigantiske maskinmesse.

Omkring 40 danske virksomheder vil være på plads i de mange messehaller til februar. Heriblandt Hardi International, som i første omgang havde meldt fra på grund af coronaen, men nu føler det forsvarligt at deltage i Agritechnica.

Hvert andet år i november drager tusindvis af danske maskininteresserede til den kæmpestore Agritechnica-udstilling i Hannover. På grund af coronaen rykkes terminen for messen dog denne gang her fra november til dagene 27. februar til 5. marts næste år.

Også denne gang bliver der muligt at tage med Effektivt Landbrug og LandbrugFyn til Agritechnica. Lige siden 2005 har mediehuset i Langeskov sammen med maskinforretninger landet over arrangeret busture til messen, typisk med én overnatning.

På grund af corona-forholdsreglerne og det ændrede tidspunkt for afholdelsen af messen vil der her i avisen i november blive bragt mere information om billetkøb og busturene med hotelophold.

Krav om mundbind

Som i de foregående år vil busturene blive arrangeret via L-Mediehus’ samarbejdspartnere, men allerede nu ligger det fast, at der bliver krav om fuld vaccination og coronapas for at kunne købe en Agritechnica-billet.

- Vi har ikke det fulde overblik over, hvilke krav der præcist stilles fra de tyske arrangører til os som samarbejds- og rejsepartner, men vi forventer at kunne starte salget af busture og billetter i begyndelsen af november måned, hvis der ikke sker yderligere sundhedsrestriktioner i Tyskland, siger adm. direktør Per Jørgensen, L-Mediehus og understreger, at der vil blive krav og fuld vaccination og coronapas for at kunne købe en billet.

Derudover vil der sandsynligvis blive stillet krav om at bære mundbind indendørs under messen.

40 danske virksomheder har stand

Selve messen i februar/marts vil på udstillerfronten være præget af coronasituationen, idet enkelte maskinkoncerner har meldt fra. Det gælder John Deere og SDF (Same, Deutz-Fahr, Lamborghini og Hürlimann). Langt de fleste maskinfabrikanter og leverandører er dog på plads, heriblandt ikke mindre end 40 danske virksomheder. Blandt dem Hardi International, der i første omgang ikke var tilmeldt udstillingen, men nu alligevel valgt at deltage.

- Hele smittebilledet i verden og i Europa har ændret sig. Vi lytter både til de danske og de tyske sundhedsmyndigheders råd, og som vi læser det, føler vi, det er forsvarligt at deltage i Agritechnica, siger koncernchef hos Hardi International, Jens Kristensen.

- Arrangørerne sørger også for, at messen afvikles under forsvarlige forhold. Det er vi trygge ved, i modsætning i foråret ved den oprindelige tilmelding, hvor vi ikke fandt myndighedernes anbefalinger tilstrækkeligt forsvarlige, forklarer Hardi-chefen.

Læs også