bannerPos

Finanssektoren øger fokus på at finansiere bæredygtig landbrugsdrift

- Vi skal gøre det klart for vores kunder og investorer, hvilke låne- og investeringsprodukter der er grønne, siger Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark. Foto: Niclas Jessen
02-12-2019 12:02

De danske kreditgivere har nikket ja til at øge deres fokus på finansiering af bæredygtig landbrugsdrift. Sammen med 19 andre tiltag skal det hjælpe Danmark i mål med at reducere CO2-udledningen.

På Finans Danmarks årsmøde i går lancerede Forum for Bæredygtig Finans 20 anbefalinger til, hvordan den finansielle sektor kan accelerere den bæredygtige omstilling af samfundet.

Blandt anbefalingerne er to, der direkte vedrører landbruget: Den ene anbefaling handler om, at den finansielle sektor skal fremme bæredygtig landbrugsdrift blandt andet ved at fremme udlån til bæredygtige landbrug. Den anden handler om at skabe nye metoder til at måle bæredygtighed i landbrugsproduktionen. 

Det er op til de enkelte institutter at beslutte, hvordan de vil tage imod anbefalingerne, men signalet fra deres egen brancheorganisation Finans Danmark er tydeligt: Den finansielle sektor skal være med til at drive omstillingen til et mere bæredygtigt samfund.

- Det samfundsansvar vil vi gerne være med til at løfte, lyder det fra Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark, og tilføjer:

- Der er ingen tvivl om, at den bæredygtige omstilling er fremtiden. Både for samfundet og for erhvervslivet. Men det betyder også, at vi skal ændre på, hvad der bliver lånt ud til, og hvad der investeres i.

Bæredygtigt som standard

Finans Danmark opfordrer sine medlemmer til at have flere bæredygtige produkter på hylderne. Målet er ifølge brancheorganisationen, at bæredygtige produkter skal være standardtilbuddet til kunderne snarere end nicheprodukter.

- Der er et stort arbejde forude. Vi skal gøre det muligt for vores medlemmer at kategorisere deres aktiviteter. Og vi skal gøre det klart for vores kunder og investorer, hvilke låne- og investeringsprodukter der er grønne, så de selv har mulighed for at foretage et grønnere valg, siger Ulrik Nødgaard.

En af de centrale anbefalinger er, at medlemmerne i Finans Danmark skal opgøre det samlede CO2-aftryk af de aktiviteter, de er med til at finansiere eller investere i. Og senest med årsrapporten for 2021 skal de fremlægge en årlig handlingsplan for reduktion af CO2-aftrykket af deres investeringsprodukter. Året efter skal det også omfatte udlån. 

mip

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde forretningen

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke kan for nogle minkavlere være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.
Side 1 af 1852 (37029 artikler)Prev1234567185018511852Next