Gensyn med Genforeningen
En perlerad af historiske steder i Sønderjylland, som spillede centrale roller i og omkring Genforeningen for 100 år siden, er mål for fynsk »Bustur langs Kongeåen« den 18. august.

Hundredåret for Genforeningen i 1920, da Sønderjylland - mellem Kongeåen i nord og den nuværende landegrænse i syd – efter 56 år under tysk herredømme »kom hjem« til Danmark, bliver markeret og fejret på utallige måder. En af disse er en heldagsudflugt »Bustur langs Kongeåen«, som Fyns Familielandbrugs Familieudvalg afholder tirsdag den 18. august. Udflugten er arrangeret af familieudvalgets aktivitetsudvalg i samarbejde Fyns Familielandbrugs Seniorklub. - Der er busafgang klokken 8.00 fra OK
Hundredåret for Genforeningen i 1920, da Sønderjylland - mellem Kongeåen i nord og den nuværende landegrænse i syd – efter 56 år under tysk herredømme »kom hjem« til Danmark, bliver markeret og fejret på utallige måder.
En af disse er en heldagsudflugt »Bustur langs Kongeåen«, som Fyns Familielandbrugs Familieudvalg afholder tirsdag den 18. august. Udflugten er arrangeret af familieudvalgets aktivitetsudvalg i samarbejde Fyns Familielandbrugs Seniorklub.
- Der er busafgang klokken 8.00 fra OK-tanken i Ringe og 8.30 ved motorvejstilslutning 54 Vissenbjerg, fortæller Elin Andersen, der er sekretær i familieudvalget og primus motor i den praktiske planlægning af udflugten.
Alsidigt program
Dagens program ser i korte træk således ud:
Efter passage af Lillebæltsbroen – og morgenkaffe og rundstykker ved bussen – er der kl. 10.00 besøg på Kongeåmuseet i Vamdrup.
11.15 køres fra Vamdrup mod Københoved til »Frihedsbroen« over Kongeåen og til huset »Frihed«. Her mødes deltagerne med gårdejer Jørgen Kloppenborg-Skrumsager, Bejstrupgård, hvis tipoldefar i 1870 byggede »Frihed« for at kunne tage over Kongeåen til Danmark.
Efter middag på Hotel Skibelund Krat vil Jørgen Kloppenborg holde foredrag i skulpturparken i Skibelund Krat.
15.00 besøges frimenighedskirken i Rødding, hvor der bliver kaffe og en kort fortælling ved frimenighedspræst Mette Gejl.
16.00 sættes kursen mod øst via Jels, Farris og Bramdrup til Frederikshøj (hvor Christian X red over grænsen), og videre til Taps, Kolding, Lillebæltsbroen og til Fyn, hvor der serveres smørrebrød i Fjelsted Forsamlingshus. Derefter køres tilbage til påstigningsstederne.
Pris for hele dagen inklusive transport, mad og guidede rundvisninger er 650 kroner pr. deltager. Tilmelding er senest 2. august.