Hvilken vej blæser landbruget?

Fremtiden byder på udfordringer, der skal løses – både politisk, økonomisk og klimamæssigt.

Agrovi afholder sit årlige Planteavlsmøde den 5. februar på Metalskolen i Nordsjælland i år, og her tager Agrovi temperaturen på landbrugets økonomi og forholder sig til klimaudfordringer og politik.

- Landbruget har et kæmpe potentiale i at blive en af de allermest signifikante klimaforkæmpere i fremtiden. Men der er mange ting, vi skal forholde os til, både politisk, økonomisk og ikke mindst klimamæssigt, for at det bliver en succes. Det til tider voldsomme vejr, hvad enten det er regn, storm eller tørke, påvirker vores hverdag i højere og højere grad. Derfor stiller vi til Planteavlsmødet helt skarpt på den dialog, der allerede er i fuld gang i branchen; nemlig ved at blive endnu mere konkrete i, hvordan den enkelte kan være med til at påvirke de forandringer, vi står midt i, siger Hans Henrik Fredsted, planteavlschef hos Agrovi.

Som noget nyt i år, vil Agrovis rådgiver og ekspert i Conservation Agriculture, Søren Ilsøe, give gode råd til, hvordan man selv kan beregne klimaaftrykket på sin egen bedrift. Han vil desuden fortælle om, hvorfor det lige præcis er så vigtigt for fremtiden.

aldo

Læs også