bannerPos

Hvilken vej blæser landbruget?

- Landbruget har et kæmpe potentiale i at blive en af de allermest signifikante klimaforkæmpere i fremtiden. Men der er mange ting, vi skal forholde os til, både politisk, økonomisk og ikke mindst klimamæssigt, for at det bliver en succes siger planteavlschef hos Agrovi, Hans Henrik Fredsted.
27-01-2020 10:26

Fremtiden byder på udfordringer, der skal løses – både politisk, økonomisk og klimamæssigt.

Agrovi afholder sit årlige Planteavlsmøde den 5. februar på Metalskolen i Nordsjælland i år, og her tager Agrovi temperaturen på landbrugets økonomi og forholder sig til klimaudfordringer og politik.

- Landbruget har et kæmpe potentiale i at blive en af de allermest signifikante klimaforkæmpere i fremtiden. Men der er mange ting, vi skal forholde os til, både politisk, økonomisk og ikke mindst klimamæssigt, for at det bliver en succes. Det til tider voldsomme vejr, hvad enten det er regn, storm eller tørke, påvirker vores hverdag i højere og højere grad. Derfor stiller vi til Planteavlsmødet helt skarpt på den dialog, der allerede er i fuld gang i branchen; nemlig ved at blive endnu mere konkrete i, hvordan den enkelte kan være med til at påvirke de forandringer, vi står midt i, siger Hans Henrik Fredsted, planteavlschef hos Agrovi.

Som noget nyt i år, vil Agrovis rådgiver og ekspert i Conservation Agriculture, Søren Ilsøe, give gode råd til, hvordan man selv kan beregne klimaaftrykket på sin egen bedrift. Han vil desuden fortælle om, hvorfor det lige præcis er så vigtigt for fremtiden.

aldo

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next