bannerPos

Økologisk Høstmarked fik næsten 60.000 gæster

Porrehøst i forbindelse med årets økologiske høstmarked. Foto: Økologisk Landsforening

59.700 besøgte i weekenden et Økologisk Høstmarked, denne gang med deltagelse af 84 økologiske landmænd, som inviterede indenfor på gårde over hele landet.

- Det er positivt, at så mange har valgt at bruge weekenden til at besøge en økologisk gård. Besøgstallet til Økologisk Høstmarked siger noget om, at danskerne har stor interesse for økologi og er nysgerrige på deres lokale madlandskab. Mange forældre og bedsteforældre ønsker at give deres børn og børnebørn et forhold til, hvor maden kommer fra, siger projektleder i Økologisk Landsforening Birgitte Nygaard.

Hun roser samtidig de mange økologiske landmænd for alle de stemningsfulde og indholdsrige høstmarkeder, der flere steder har taget mange dage og timer at forberede og gennemføre.

I år havde høstmarkederne også fokus på, hvordan man ved at vælge økologi i sine indkøb i hverdagen, er med til at skåne grundvandet for mødet med pesticider, skriver Økologisk Landsforening.

Fokus var denne gang på rent grundvand, og til et af høstmarkederne på Bornholm deltog miljøminister Lea Wermelin (S) i en dialog om, hvordan vi sikrer, at også næste generation har rent grundvand, oplyser foreningen. På andre høstmarkeder kunne gæsterne møde de lokale vandværker, og derudover blev der delt pixibøger og andet informationsmateriale ud om sammenhængen mellem økologi og rent grundvand.

 

Nye JCB-traktorer med avanceret affjedring

JCB, der importeres af Nicolaisen & Larsen A/S i Danmark, præsenterer en ny version af JCB 8000-serien.

Sensorer beskytter vildtet

Pöttinger lancerede under Agritechnica-udstillingen et nyt system, der afslører dyrene under skårlægning via SensorSafe.

Forskning: Tættere på at løse metan-problemet

Danske forskere er kommet tættere på at kunne fjerne metan fra kobøvser, og det kan blive en game changer i klimadebatten.
Side 1 af 1689 (33767 artikler)Prev1234567168716881689Next