bannerPos

Økologisk Høstmarked fik næsten 60.000 gæster

Porrehøst i forbindelse med årets økologiske høstmarked. Foto: Økologisk Landsforening
04-09-2019 12:18

59.700 besøgte i weekenden et Økologisk Høstmarked, denne gang med deltagelse af 84 økologiske landmænd, som inviterede indenfor på gårde over hele landet.

- Det er positivt, at så mange har valgt at bruge weekenden til at besøge en økologisk gård. Besøgstallet til Økologisk Høstmarked siger noget om, at danskerne har stor interesse for økologi og er nysgerrige på deres lokale madlandskab. Mange forældre og bedsteforældre ønsker at give deres børn og børnebørn et forhold til, hvor maden kommer fra, siger projektleder i Økologisk Landsforening Birgitte Nygaard.

Hun roser samtidig de mange økologiske landmænd for alle de stemningsfulde og indholdsrige høstmarkeder, der flere steder har taget mange dage og timer at forberede og gennemføre.

I år havde høstmarkederne også fokus på, hvordan man ved at vælge økologi i sine indkøb i hverdagen, er med til at skåne grundvandet for mødet med pesticider, skriver Økologisk Landsforening.

Fokus var denne gang på rent grundvand, og til et af høstmarkederne på Bornholm deltog miljøminister Lea Wermelin (S) i en dialog om, hvordan vi sikrer, at også næste generation har rent grundvand, oplyser foreningen. På andre høstmarkeder kunne gæsterne møde de lokale vandværker, og derudover blev der delt pixibøger og andet informationsmateriale ud om sammenhængen mellem økologi og rent grundvand.

 

Kaliumsorbat mod varmedannelse

Kaliumsorbat kan være en mulighed, hvis fuldfoderet vil tage varme i disse dage. Seges er klar med en vejledning.

Lejer McCormick-traktorer ud

Hos Helms TMT-Centret A/S kan man leje en McCormick traktor - eventuelt med forkøbsret. - Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud, fortæller Jakob Helms.

Blandt blinde er den enøjede konge

Planteavlsrådgiver kalder tast selv-systemet i Landbrugsstyrelsen for akademikernes svar på et hamsterhjul.

Svinebestanden stiger med 4,9 procent

En kraftig vækst i antallet af slagtesvin er med til at trække den samlede bestand af svin op med 4,9 procent ved svinetællingen 1. juli, lyder det fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af en ny svinetælling.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Udlægning af lugtbelastede arealer efter planloven

ifølge en bestemmelse må en lokalplan kun udlægge arealer, der er belastet af lugt, støv eller anden luftforurening fra virksomheder og husdyrbrug til boliger, m.v., hvis lokalplanen med bestemmelser om bebyggelsens højde og placering kan sikre den fremtidige anvendelse mod en sådan forurening.

Får 14 dage til at trække udtalelse tilbage

Lodsejere fra Lille Vildmose pudser nu en advokat på rådmand i Aalborg, Hans Henrik Henriksen (S), som i interview har beskyldt dem for ikke at overholde loven. De kræver, at han trækker udtalelserne tilbage. Ellers venter en tur i retten. Rådmanden selv er tavs.

Vi er absolut opmærksomme på afrikansk svinepest

I Danmarks største zoologiske have i København har man også grise. Og der bliver taget forholdsregler for at sikre sig mod ASF, lyder det.
Side 1 af 1891 (37802 artikler)Prev1234567188918901891Next