bannerPos

Økologisk Høstmarked fik næsten 60.000 gæster

Porrehøst i forbindelse med årets økologiske høstmarked. Foto: Økologisk Landsforening

Redaktionen

04-09-2019 12:18

59.700 besøgte i weekenden et Økologisk Høstmarked, denne gang med deltagelse af 84 økologiske landmænd, som inviterede indenfor på gårde over hele landet.

- Det er positivt, at så mange har valgt at bruge weekenden til at besøge en økologisk gård. Besøgstallet til Økologisk Høstmarked siger noget om, at danskerne har stor interesse for økologi og er nysgerrige på deres lokale madlandskab. Mange forældre og bedsteforældre ønsker at give deres børn og børnebørn et forhold til, hvor maden kommer fra, siger projektleder i Økologisk Landsforening Birgitte Nygaard.

Hun roser samtidig de mange økologiske landmænd for alle de stemningsfulde og indholdsrige høstmarkeder, der flere steder har taget mange dage og timer at forberede og gennemføre.

I år havde høstmarkederne også fokus på, hvordan man ved at vælge økologi i sine indkøb i hverdagen, er med til at skåne grundvandet for mødet med pesticider, skriver Økologisk Landsforening.

Fokus var denne gang på rent grundvand, og til et af høstmarkederne på Bornholm deltog miljøminister Lea Wermelin (S) i en dialog om, hvordan vi sikrer, at også næste generation har rent grundvand, oplyser foreningen. På andre høstmarkeder kunne gæsterne møde de lokale vandværker, og derudover blev der delt pixibøger og andet informationsmateriale ud om sammenhængen mellem økologi og rent grundvand.

 

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next