Tusindvis af besøgende indtog vegansk messe

Der var trængsel om standene, da 4.000 gæster i weekenden besøgte Øksnehallen i Kødbyen i København til Danmarks første plantebaserede messe.

Arrangøren var Dansk Vegetarisk Forening i samarbejde med tyske Wellfairs. "VeggieWorld", som messen hedder, blev besøgt af både privatpersoner samt fødevarevirksomheder, supermarkeder, politikere og investorer. De 50 stadeholdere havde rigeligt at se til.

- Vi er meget glade for den store interesse og de mange positive tilbagemeldinger fra både stadeholdere og besøgende. Messen er kommet for at blive, og vi glæder os allerede til næste år, siger Mie Nordly, erhvervschef i Dansk Vegetarisk Forening.

Blandt udstillerne var både de mere etablerede firmaer inden for det plantebaserede, såsom Naturli’, Hanegal, Hälsans Kök og tyske Veganz samt over ti mindre start-ups.

På scenen blev der diskuteret politik, økologi, sundhed og ernæring. Det største trækplaster var Patrik Baboumian, som er en af verdens stærkeste mænd med en række verdensrekorder i tunge løft. Baboumian er for tiden aktuel i Netflix-dokumentaren The Game Changers, og han aflivede myter om proteiner og styrke sammen med den tidligere professionelle håndboldspiller Casper Bilton, som også lever plantebaseret. 

Der blev uddelt priser til landets bedste plantebaserede supermarkeder og produkter. Og der blev afholdt en vegansk variant af Løvens Hule, hvor årets grønne iværksætter skulle kåres af tre dommere og investorer.

Prisen endte med at gå til Plant Jammer, som har udviklet en app, der kan hjælpe folk med at sammensætte opskrifter ud fra, hvad de har i køleskabet.

58 procent af danskerne vil gerne spise mindre kød, viser en nylig undersøgelse fra Coop Analyse.


 

Læs også