bannerPos

Tusindvis af besøgende indtog vegansk messe

05-11-2019 15:55

Der var trængsel om standene, da 4.000 gæster i weekenden besøgte Øksnehallen i Kødbyen i København til Danmarks første plantebaserede messe.

Arrangøren var Dansk Vegetarisk Forening i samarbejde med tyske Wellfairs. "VeggieWorld", som messen hedder, blev besøgt af både privatpersoner samt fødevarevirksomheder, supermarkeder, politikere og investorer. De 50 stadeholdere havde rigeligt at se til.

- Vi er meget glade for den store interesse og de mange positive tilbagemeldinger fra både stadeholdere og besøgende. Messen er kommet for at blive, og vi glæder os allerede til næste år, siger Mie Nordly, erhvervschef i Dansk Vegetarisk Forening.

Blandt udstillerne var både de mere etablerede firmaer inden for det plantebaserede, såsom Naturli’, Hanegal, Hälsans Kök og tyske Veganz samt over ti mindre start-ups.

På scenen blev der diskuteret politik, økologi, sundhed og ernæring. Det største trækplaster var Patrik Baboumian, som er en af verdens stærkeste mænd med en række verdensrekorder i tunge løft. Baboumian er for tiden aktuel i Netflix-dokumentaren The Game Changers, og han aflivede myter om proteiner og styrke sammen med den tidligere professionelle håndboldspiller Casper Bilton, som også lever plantebaseret. 

Der blev uddelt priser til landets bedste plantebaserede supermarkeder og produkter. Og der blev afholdt en vegansk variant af Løvens Hule, hvor årets grønne iværksætter skulle kåres af tre dommere og investorer.

Prisen endte med at gå til Plant Jammer, som har udviklet en app, der kan hjælpe folk med at sammensætte opskrifter ud fra, hvad de har i køleskabet.

58 procent af danskerne vil gerne spise mindre kød, viser en nylig undersøgelse fra Coop Analyse.


 

Coop vil fremme den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter

Nu lancerer Coop et nyt initiativ, Coop Klimafunding, der skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne. Ansøg allerede nu om at blive en del af Coop Klimafunding.

Miljøministeren stopper jagt på fire truede fuglearter

Miljøminister Lea Wermelin vil sætte en stopper for jagt på fire fuglearter i Danmark, hvoraf tre arter er truede globalt, og en art er i tilbagegang i Danmark. Et enigt vildtforvaltningsråd står bag ministerens beslutning.

Landbrugskommissær afkræves svar ovenpå opsigtsvækkende melding

En række danske EU-parlamentarikere og en flok af deres udenlandske kolleger kræver svar fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski omkring meningen for Twitter-opdatering, hvor dansk svineproduktion bliver problematiseret.

Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Udsigt til en lavere ukrainsk hvedeproduktion i 2020

I Central og Vesteuropa kan vi allerede nu konstatere, at hvedehøsten i 2020 umuligt kan nå op på de produktionstal, der gjorde sig gældende i 2019. Østpå i Ukraine tegner det heller ikke for godt for hvedehøsten i 2020.

Eksporten kører fint

Der er kommet godt gang i eksporten af afgrøder igen, efter en usikker periode med handelskrig, coronavirus og afrikansk svinepest i Kina. Det viser nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.

Århundredets længste efterår

Værst står det til i det centrale og sydlige Jylland, hvor Billund ifølge DMI topper med 133 mm nedbør alene i februar. Det regnfulde vejr ser ud til at fortsætte, så langt DMI kan se.

Nordsjælland er ikke hårdt ramt

Bortset fra et par enkelte, der godt ville have kørt gylle ud, har regnen ikke stoppet vinterarbejdet for Venslev Maskinstation i Nordsjælland.
Side 1 af 1774 (35463 artikler)Prev1234567177217731774Next