Medie: Far vil have ansvarlige stillet til regnskab efter dødsulykke på slagteri

Faren til 44-årige Michal Meyer, der døde efter at være blevet fastklemt på slagteri, kræver nu, at de ansvarlige stilles til regnskab.

De store industrielle opvaskemaskiner, som står på danske slagterier og mejerier, skal tjekkes og kontrolleres for at forhindre arbejdsulykker.

Det fastslår formand for beskæftigelsesudvalget i Folketinget, Bjarne Lausten (S), efter en voldsom ulykke i juni på Danish Crowns slagteri i Blans ved Sønderborg, der kostede den 44-årige reparatør Michal Meyer livet, skriver Fagbladet 3F.

Fagbladet 3F har fået en henvendelse fra den afdødes far, Hans Erik Meyer.

Som følge heraf har Bjarne Lausten anmodet beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) om at tage initiativ til at gennemføre en omfattende undersøgelse af alle arbejdssteder, hvor lignende maskiner som den kassevasker, der var involveret i Michal Meyers død, er til stede.

- Vi skal have sikkerhed for, at maskinerne er indrettet og betjenes på en måde, så der aldrig sker sådan en ulykke igen. Og vi skal have sikkerhed for, at der ude på arbejdspladserne ikke bliver ændret eller pillet på konstruktionerne af de her maskiner, siger Bjarne Lausten til fagbladet.

Den 13. juni blev Michal Meyer fundet livløs og fanget i en kassevasker på slagteriet i Sønderborg. Tre dage senere mistede han livet.

Efter denne ulykke modtog Danish Crown tre strakspåbud, og rapporten fra Arbejdstilsynet afslører flere alvorlige fejl og mangler i sikkerheden omkring kassevaskeren.

- De ansvarlige skal stilles til ansvar for Michals død. Det gælder både dem på slagteriet og dem, der har fremstillet den maskine, som kostede ham livet. Der var så mange fejl og mangler på den, at det rent ud sagt er noget svineri, siger han til Fagbladet 3F.

Læs også