JCB klar med klassiske teleskoplæssere og eldrevet læsser i 3 ton-klassen

JCB, der importeres af Nicolai og Larsen A/S i Danmark, lancerer en række nye produkter på Agritechnica.

På Agritechnica introducerer JCB en ny elektrisk teletruck med gafler, der ikke producerer udstødningsgasser i blandt andet stalden. Der vises der også en nye kraftfulde versioner af de tre største modeller i gummihjulslæsserne og en mere økonomisk udgave af JCB 403 Agri gummihjulslæsser.

Desuden lanceres også tredjegeneration af JCB-teleskoplæssere med den nye Command Plus-kabine.

Den nye batteridrevne JCB-teletruck, model 30-19E, har en løftekapacitet på hele tre ton og kapacitet er hele 1.900 kg ved 2,0 meter rækkevidde. Maskinen er yderst stille og frembringer ingen udstødning i arbejdsmiljøet, hvilket gør den ideelt egnede til opgaver i den animalske produktion.

JCB-gummihjulslæssere

Den nye serie af større gummihjulslæssere er blevet opgraderet til Stage-V, hvilket giver mere kraftfulde og bedre brændstofeffektive gummihjulslæssere. Opgraderingen giver øget ydelse med potentiale for op til 10 procent besparelse i brændstofforbruget.

En ny feature er »Auto-stop«-funktionen, som automatisk slukker motoren, efter en forudbestemt periode i tomgang. Powershift-transmission er opgraderet fra 4 til 5 hastighedsområder som standard, hvilket bidrager til forbedringer i effektivitet og produktiviteten.

JCB 457 Agri får en ny 6,7-liters Cummins-motor med en effekt på 282 hk, model 437 Agri har 195 hk og model 427 Agri beholder sin ydelse på 179 hk, men leveres nu med »Auto-stop«-funktionen og fem hastighedsområder.

Ny kabine

Den nye serie af JCB-teleskoplæssere, der får Agritechnica-debut, har øget løftekapacitet og en række spændende forbedringer, men hovedfokus er lagt på den helt nye JCB-Command Plus-kabine, der sætter nye standarder for synligheden hele vejen rundt, indvendige interiør, støjniveauer, ventilations- og opbevaringsfaciliteter.

Det nye »Command-Plus-kabine« har mindsket lydniveauet til 69 dB, og kabinen er blevet 12 procent større indeni. Kabinen har derudover 14 procent bedre udsyn opad og 60 procent mere dedikeret opbevaringsplads og 10 procent bedre ventileringen af luften, oplyser producenten.

Kapaciteten er øget på alle modeller med op til 200 kg.

per@effektivtlandbrug.dk
Mobil 20 25 10 37

JCB, Hal 9, stand D29

Læs også