Nedtælling til maskinmekka i Hannover

Det tyske DLG, der arrangerer Agritechnica-udstillingen, melder alle standpladser udsolgt. 2.750 udstillere fra 51 lande er tilmeldt det 40 hektar store maskinmekka i Hannover.

Det bliver et Agritechnica, der er fuldt booket med masser af teknik- og maskinnyheder, de besøgende kan se frem til i Hannover i dagene 10. til 16. november, hvor 10. og 11. november er VIP-dage.

Alle 23 haller er fuldt belagt på de knap 40 hektar store udstillingsarealer i Hannover Messecenter. De over 2.750 udstillere fra 51 lande ventes at få besøg af omkring 450.000 mennesker fra omkring 130 lande verden over, heraf forventes der over 110.000 internationale gæster.

I 2017 besøgte omkring 11.000 danske landmænd, maskinhandlere, importører og andre maskininteresserede udstillingen. Så nu tælles der for alvor ned til messen i Hannover, der er verdens største landbrugsmaskinudstilling.

Under overskriften »Global Farming – Local Responsibility« (Global landbrug - lokalt ansvar) sætter Agritechnica-udstillingen i år fuld fokus på fremtidens fødevareproduktion, produktionsudstyr til produktionslandbrugene, planteavlerne og maskinstationerne samt ikke mindst miljøet.

58 danske udstillere

Danmark er naturligvis repræsenteret på Agritechnica. I år er hele 58 virksomheder tilmeldt inklusive en dansk pavillon arrangeret af det danske generalkonsulat i Hamborg. I alt 1.700 internationale udstillere er tilmeldt ud af de i alt 2.750 udstillere.

Italien har den største repræsentation af ikke-tyske udstillere med 366, Kina med 158, Tyrkiet med 113, Holland med 110, Frankrig med 98, Østrig med 77, Polen med 64, England med 60 og Danmark med 58.

Der er registreret 291 nyheder fra 148 udstillere, der kommer fra 24 forskellige lande. Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer er uddelt forud for udstillingen. Guldmedaljen er tildelt John Deeres nye 8R-traktorserie i samarbejde med Joskin.

Masser af internationale fokusområder

På den kommende Agritechnica-udstilling får de besøgende mulighed for at komme helt tæt på de nye teknologier, der vil gøre det muligt at producere endnu mere effektivt og med større respekt for ressourcerne.

DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) har i år en række nye tiltag, blandt andet et nyt udstillingsområde i hal 11, DLG-AgrifutureLab, der tilbyder nystartede virksomheder, mulighed for at drøfte og udvikle produkter til fremtidens landmænd.

Udover DLG-AgrifutureLab, vil der også være områder med fokus på præcisionslandbrug, viden om jordtab og fremtidens fødevarer. Se oversigten her i avisen.

Også International Farmers Day bliver afholdt under udstillingen i hal 15, torsdag den 14. november, hvor alle konferencer og forums ligeledes vil have fokus på »Global Farming – Local Responsibility«, men også Brexit-udfordringen vil være et fokusområde denne dag.

Stigende investeringsvillighed

Selvom forholdene for de europæiske landmænd er udfordret af blandt andet konflikten mellem USA og Kina, svinepest, Brexit, ny EU-handelsaftale, klimaudfordringer i de forskellige lande og ny CAP-reform 2020 er der alligevel optimisme at spore ifølge AgriFuture Insights (det tidligere DLG-Trendmonitor).

- Vi har spurgt landmænd i en række centraleuropæiske lande om deres syn på fremtiden, forretningsklimaet i deres lande og ikke mindst deres investeringslyst, og den overordnet tilbagemelding fra de adspurgte landmænd var, at investeringslysten er intakt. Cirka halvdelen af de adspurgte har investeringsplaner indenfor de næste 12 måneder, udtaler CEO dr. Reinhard Grandke, DLG, forud for Agritechnica.

38 procent af de franske landmænd har investeringsplaner, 59 procent af de hollandske, 71 procent af de russiske og 43 procent af de tyske landmænd.

per@effektivtlandbrug.dk
mobil 20 25 10 37

Læs også