I det forgangne år havde Bøtøskoven på Sydfalster rekordmange besøgende. Omkring 55.000 gæstede skoven i løbet af året, og det er en stigning på cirka 10.000 besøgende sammenlignet med de forrige år. 

I en ny rapport fremgår det, at de besøgende lægger vægt på at besøge en skov som fremstår på naturens præmisser og, at de får adgang til et unikt sted med mange sjældne dyr og planter.

Siden 2017, hvor Den Danske Naturfond købte skoven, har Guldborgsund Kommune været hovedaktør i et naturgenopretningsprojekt, der skal højne biodiversiteten i skoven. Det sker blandt andet med en naturpleje med vilde heste og køer.  

- Vi kan se i rapporten, at især de vilde heste er trækplaster for rigtigt mange besøgende. Det glæder mig, at hestene på den måde både kan gavne naturen og samtidig tiltrække turister til vores kommune, siger Peter Bring-Larsen, der er formand for teknik, miljø og ejendomsudvalget.

40 forskellige sommerfuglearter

Udover vilde heste er der blandt andet også mulighed for at opleve mange sommerfugle i Bøtøskoven. Der er således allerede registreret 40 forskellige sommerfuglearter.

Rapporten viser, at 32 procent af gæsterne kommer fra København og omegn, og 20 procent kommer fra Tyskland. Det understreger, at turistsæsonen – trods corona-krisen – har været god på Lolland-Falster.

I rapporten er der også forslag til, hvordan Bøtøskoven kan udvikles for at blive en endnu mere attraktiv turistdestination. Eksempelvis ved at skabe overdækkede opholdsområder, hvor der er beskrivelser af områdets natur- og kulturhistorie og man kan spise madpakken og etablere en solnedgangsplads.

- Vi har fokus på at udvikle hele Sydfalster som én turistdestination fra Marielyst til Gedser, og i det arbejde tager vi de her gode idéer med, som er kommet fra de besøgende. Det er vigtigt at vi bruger, de her store attraktioner til at styrke hele området, påpeger udvalgsformand for kultur, fritid og bosætningsudvalget Martin Lohse.

Der er i forbindelse med naturgenopretningsprojektet etableret en følgegruppe. Heri er medlemmer fra grundejerforeninger, grønne organisationer, turisterhvervet, Det Falsterske Digelag m.fl. Følgegruppen vil blive inddraget i den fremtidige proces.

/ jhal