DLG styrker Ruslands-position med nyt joint venture

DLG etablerer et nyt joint venture med det internationale, amerikansk-baserede Alltech, der skal styrke positionen på det russiske marked for vitaminer og mineraler. Målet er at tilbyde nye og innovative løsninger til endnu flere russiske kunder

DLG har indgået en joint venture-aftale på det russiske marked med Alltech, et af verdens førende selskaber inden for vitaminer og mineraler til husdyr. Dermed vil DLG og Alltech kunne levere de nyeste og mest innovative løsninger til det russiske marked, vurderer DLG.

Aftalen giver begge virksomheder en ejerandel på 50 procent, og DLG's eksisterende vitamin- og mineralfabrik og salgsorganisation i Orenburg syd for Ural-bjergene vil indgå i det nye joint venture. Ligeledes vil Alltechs salgsnetværk med base i Moskva indgå i selskabet.

Bredere kundeneteværk

- Samarbejdet med Alltech vil styrke vores position på det russiske marked, så vi udnytter vores fælles palet af innovative løsninger til landbruget og opnår et bredere kundenetværk. Sammen vil vi kunne tilbyde en række avancerede produkter, der øger effektiviteten hos de russiske husdyrprocenter på niveau med de europæiske nøglemarkeder, siger DLG's koncernchef, Kristian Hundebøll.

Alltechs formand og grundlægger, Pearse Lyons, forventer mange synergier i det nye samarbejde.

- Vi er meget glade for dette næste skridt med DLG, der er en betydelig spiller på landbrugsmarkedet. Det nye joint venture vil kombinere DLG's evner inden for vitaminer og mineraler med Alltechs moderne ernæringsløsninger, siger Pearse Lyons.

Om DLG og Alltech

DLG har en omsætning på 49 milliarder kroner og 6.500 ansatte i 18 lande og er selskabet blandt Danmarks største målt på omsætning. Cirka 60 procent af omsætningen genereres i Tyskland, der er DLG's største marked. DLG's vitamin- og mineralforretning varetages gennem datterselskabet Vilofoss.

Alltech er grundlagt i 1980 af den irske entreprenør og videnskabsmand, Dr. Pearse Lyons. Alltechs 5000 ansatte over hele verden forsker i og leverer løsninger til bæredygtig ernæring for planter, dyr og mennesker. Med flere end 100 fabrikker over hele verden er Alltech en førende producent af gærtyper og organiske spormineraler, og Alltechs fabrik til algeproduktion i Kentucky er den ene af blot to i verden. 

Læs også