Besøgende til Fårets Dag overværede læmning

To lam kom til verden under åbent hus-arrangement på Torupgaard i Sydsjælland, der som altid markerede Fårets Dag.

10 steder øst for Storebælt blev der i år inviteret indenfor til Fårets Dag, og som altid var der i den anledning blandt andet mulighed for at besøge Torupgaard ved Rønnede i Sydsjælland.

- Vi har haft får siden 2005, og vi har altid været med til at markere Fårets Dag, fortæller Anne Marie Kragholm Skovsgaard, der lige får bekræftet oplysningerne af sin mand, Jens Frederik.

- Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvad der har været af besøgende, men som regel kommer der et par hundrede, og vi lander nok også deromkring i år, spår Anne Marie Kragholm Skovsgaard midt på dagen.

Som altid får de små lam ekstra stor opmærksom hos gæsterne, og på Torupgaard, der har omkring 60 får af racen spælsau, kan man roligt fastslå, at der i år var mulighed for at se nyfødte lam. Helt bogstaveligt. 

Gæster så læmning   

Et får læmmede nemlig under åbent hus-arrangementet ved Rønnede, og det var selvfølgelig en stor oplevelse for de besøgende, der så de to små lam komme til verden.

- Det var lam nummer 47 og 48, fortæller Anne Marie Kragholm Skovsgaard, der hurtigt fik lukket af, så den nybagte mor kunne få lidt ro med de to små lam.

De kan generelt se frem til et godt liv på Torupgaard, hvor der er stor fokus på dyrevelfærd. Det kød, parret sælger, er økologisk og anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Udover kød sælges også skind og garn fra Torupgaard, hvor gæsterne til Fårets Dag også havde mulighed for at hilse på høns og kaniner, ligesom der var mulighed for at købe lidt at spise og drikke.

Læs også