Historisk dårlig majskvalitet i USA

Amerikansk majskvalitet oplever igen i denne uge en nedgradering. Alligevel handles US majsen på et meget lavt prisniveau. Jeg er af den holdning at majsprisen den dag i dag er alt for lav i forhold til den ringe kvalitet, der ser ud til at gøre sig gældende.

Den amerikanske majs er af en historisk dårlig kvalitet. Set hen over de seneste 10 år har de amerikanske landmænd kun en gang tidligere oplevet, at majsen var af en dårligere kvalitet end den der gør sig gældende lige nu. Det var for fem år siden i år 2012. Med de dårlige vejrforhold der lige nu gør sig gældende over hele kornbæltet i USA, hvor tørke og varme giver ugunstige forudsætninger for majsen, der snart står overfor at skulle høstes, er det ikke usandsynligt, at vi snart vil se kornpriserne stige markant.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også