Få kom til dialogmøde

Cirka 20 fynske kvægbrugere deltog i sidste uges regionsmøde i Vissenbjerg.

- Hvordan ser det ud med mælkeprisen fremover?
Sådan lød det kontante spørgsmål fra Jens Nielsen, I/S Lille Ørritslevgård i Brøndstrup ved Skamby, da Landbrug & Fødevarer, Kvæg, i mandags holdt regionsmøde hos Centrovice i Vissenbjerg.
Spørgsmålet var ikke let at besvare for organisationens formand, Christian Lund.
- Mælkeprisen afhænger helt at udviklingen på det globale marked. Måske kan vi de næste fem år holde den gennemsnitlige mælkepris på 2,50 kroner. Men en række faktorer kan gøre, at den ryger ned på 1,80 eller ryger op på 3,10. Det er umuligt at sige noget om, lød det fra formanden.

Logik for perlehøns
Christian Lund, der efter posten som næstformand i år blev valgt som formand efter Peder Philipp, kom efterfølgende ind på, at diverse eksperter prøver at fortælle mælkeproducenterne, hvad vej mælkeprisen vil gå. Forudsigelser som formanden ikke giver så meget for.
- Som kvægbrugere skal vi måske snarere tage udgangspunkt i den mælkepris, som kan give et fornuftigt resultat på den enkelte bedrift og danne grundlag for en dialog med dem, som skal finansiere os. Det er den enkelte mælkeproducent, som ved, hvad bedriften kan klare. Det er jer, som er virksomhedsejere. Så det er jer, der skal sidde for bordenden, sagde Christian Lund.

Læs mere i denne uges LandbrugFyn

Læs også