bannerPos

Økologi i faste kørespor

Redaktionen

15-09-2015 15:27
Der er mulighed for at komme på markvandring, hvor fokus er på faste kørespor, gps og kamerateknologi i økologisk grønsagsproduktion
Vostrup Øko. ved Niels Christian Nielsen og Økologisk Landsforeningtil markvandring torsdag den 17. september.

Der vil være fokus på faste kørespor, gps og kamerateknologii økologisk grønsagsproduktion.

- Hos Vostrup Øko, der primært producerer kartofler oggulerødder, viser de første erfaringer og udbyttemålinger en klar effekt afcontrolled traffic farming (CTF). GPS er kommet for at blive, og der arbejdespå flere tekniske løsninger for at kunne udrulle centimeterpræcise fastekørespor i hele arealet med grønsagsdyrkning, lyder det fra ØkologiskLandsforening.

Ved markvandringen er der mulighed for at se og høre mereom erfaringerne. Der lægges vægt på effekt af faste kørespor på jordensgennemtrængelighed, den flerårige effekt af stenstrenglægning, rodudvikling,som kan ses ved hjælp af glasrør i jorden og sædskifte.

Markvandringen finder sted på Vostrup Øko. over for Andrupsvej1, 6880 Tarm mellem klokken 14 og 16.

Danmarks drænsystem er en stor og vigtig national investering

Dræningen af en stor del af landbrugets arealer har en samlet værdi af 26 milliarder kroner. Det må være et krav til en ny vandløbslov, at vi bevarer værdien af denne nationale investering, mener formanden for Danske Vandløb.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken, og kommer med forslag til løsningsmuligheder.

Kalk udfælder tungmetaller og fremmer regnormes aktivitet

Ved kalkning udfældes tungmetaller som aluminium og jern, og jordens porøsitet forbedres, da kalk blandt andet kan influere på dannelsen af mikro- og makroaggregater. Ligeledes påvirkes regnorme positivt af kalkning.

- Hvis vi kunne dræne himlen, så gjorde vi det

Dræningsgrejet er blevet opdateret væsentligt hos SM Entreprenørfirma A/S i Roslev på Salling. Men lige nu er alles fokus på at få bjerget årets høst.

Historiske merudbytter for svampebekæmpelse i vinterhvede

Syv ud af ti landsforsøg i vinterhvede er gjort op, og de foreløbige resultater viser, at de ældre sorter skuffer. Heldigvis finder nye vej og gør det godt. Der er dog en stor variation i merudbytter mellem sorterne.

Går i hegnet med fem blade på kniven

Det er højsæson for hegnsklippere landet over på bagkant af høsten. I Sønderjylland huserer Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation, og han har nok at se til.

Få styr på overgangsordningen til det nye feriesystem

Overgangsperioden til den nye ferielov træder i kraft allerede den 1. september 2019 og får betydning for alle lønmodtagere – og medfører nye krav for dig som arbejdsgiver.

Lad os få nogle flere digitale skæverter i stalden

Jeg vil vove den påstand, at hvis vi havde de fornødne digitale løsninger og data, så vil vi kunne eliminere en stor del af de heldbaserede resultater.

Kalkning bør igen komme i fokus

Der er frem til 17. september mulighed for at få tilskud på op til 100 procent til rydning og hegn i visse Natura 2000-områder.
Side 1 af 1613 (32249 artikler)Prev1234567161116121613Next