bannerPos

Økologi i faste kørespor

15-09-2015 15:27

Der er mulighed for at komme på markvandring, hvor fokus er på faste kørespor, gps og kamerateknologi i økologisk grønsagsproduktion
Vostrup Øko. ved Niels Christian Nielsen og Økologisk Landsforening til markvandring torsdag den 17. september.

Der vil være fokus på faste kørespor, gps og kamerateknologi i økologisk grønsagsproduktion.

- Hos Vostrup Øko, der primært producerer kartofler og gulerødder, viser de første erfaringer og udbyttemålinger en klar effekt af controlled traffic farming (CTF). GPS er kommet for at blive, og der arbejdes på flere tekniske løsninger for at kunne udrulle centimeterpræcise faste kørespor i hele arealet med grønsagsdyrkning, lyder det fra Økologisk Landsforening.

Ved markvandringen er der mulighed for at se og høre mere om erfaringerne. Der lægges vægt på effekt af faste kørespor på jordens gennemtrængelighed, den flerårige effekt af stenstrenglægning, rodudvikling, som kan ses ved hjælp af glasrør i jorden og sædskifte.

Markvandringen finder sted på Vostrup Øko. over for Andrupsvej 1, 6880 Tarm mellem klokken 14 og 16.

Tjener ekstra penge på løntørring med to mobiltørrerier

Landmand fra Langeland reddede 160 hektar hvede i en våd høst med et Turbodan-mobiltørreri, som tørrede kornet ned fra 30 procent vand. Senere har han anskaffet et tørreri mere af samme type.

Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

Der er nogle brancher, hvor arbejdet fortsætter stort set som normalt trods coronavirus. På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset - tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

- Vores medarbejdere er heldigvis virkelig gået til den

Til trods for aflysninger af en lang række kurser og arrangementer, så kører rådgivningen på Sjælland videre så normalt som muligt også i de næste måneder, siger Torben Hansen, formand for VKST og Gefion.

Sådan får du solceller på marken

Der er rift om de arealer, som kommunerne udpeger til solcelleanlæg. Men der er flere måder at få sit projekt frem i køen, vurderer solcelle-rådgiver.

Aktierne stiger, men festen er allerede slut

Det tyske aktieindex, DAX30, udviser styrketegn. Samtidig er det stadig en god ide at være påpasselig med at investere. Vi står næppe overfor en ny stor og langstrakt aktiefest. Det er derimod mere sandsynligt, at aktiemarkedet vil svinge i pendulfart op og ned i lang tid fremover.

Roskilde-tab på fem millioner

- Det er ærgerligt, ikke mindst for vore mange udstillere og store publikum, siger Roskilde Dyrskues chef efter den nødvendige aflysning af dyrskuet.

Vil gennemføre sommerens Åbent Stald og markture på en kreativ måde

- Vi satser på at gennemføre sommerens faglige fællesarrangementer på en måde, så formen respekterer sundhedsmyndighedernes krav. Men der skal tænkes nyt, understreger Torben Jensen, direktør i vestjyske Sagro.

Øget effektivitet med Produktionskoncept Slagtesvin

Svinerådgiver melder blandt andet om faldende foderforbrug og øget tilvækst i flere af besætningerne på de østlige øer, der er med i Produktionskoncept Slagtesvin. Et koncept hvor formålet er at sikre høj produktivitet og styrket indtjening.
Side 1 af 1814 (36271 artikler)Prev1234567181218131814Next