Fast rente – en overvejelse værd

Det er for risikabelt at forsøge at ramme det helt rigtige tidspunkt at omlægge sine korte lån på, mener cheføkonom Steen Bocian

Selv om det ikke ser ud til, at der kommer højere renter lige med det samme, så er det alligevel et scenarium, du bør forholde dig til – især set i lyset af at renterne er meget tæt på 0 i øjeblikket.

Sådan lød budskabet fra Danske Banks cheføkonom Steen Bocian på et landbrugsseminar, banken afholdt i mandags på Hotel Harmonien i Haderslev.

Steen Bocian anerkender, at hvis landmanden køber en eller anden form for sikring mod rentestigninger, så køber han i realiteten en forsikring, som måske ikke bliver nødvendig, fordi renterne i et stykke tid ser ud til at blive lave.

- Men hvor længe, det kan ingen vide. Så det er en reel afvejning. Der er ikke nogen, der har svaret på spørgsmålet. Der er tit økonomer, der siger, at I skal tage et bestemt lån. Det er noget sludder. Der er ingen, der aner, hvad fremtiden byder på, og derfor kan man heller ikke konkludere, hvad der er det rigtige lån. Hvis vi vidste, hvad der var det rigtige lån, så ville vi ikke sige det til jer, for så ville vi være ude at spille på markedet selv, lød det fra Steen Bocian.

Cheføkonomen uddybede herefter sine argumenter, hvilket du kan læse mere om i Effektivt Landbrug torsdag. Her kan du også læse Danske Banks syn på optimal belåning og rentetilpasning i øjeblikket.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også