bannerPos

Bekræftet: Irer er ny landbrugskommissær

Redaktionen

10-09-2014 08:30
Irske Phil Hogan bliver EU's nye landbrugskommissær. OPDATERET 12:18

Ved middagstid blev det officielt. EU's næste landbrugskommissær bliver 56-årige Phil Hogan fra Irland. Kommissionsformand, Jean Claude Junckers præsenterede således ved middagstid onsdag sin nye kommission. Det er nu op til Europa-Parlamentet om de vil godkende kommissionen. Hver kommissær skal nu igennem en høring i Europa-Parlamentets fagudvalg.


Oprindelig artikel 9:30:

Mens danske medier erfarer, at Margrethe Vestager bliverny konkurrencekommissær, så er irske medier nu også helt sikre på, at deres budpå en EU-kommissær, får landbruget som område.

Ifølge irske Farmers Weekly så bliver den 54-årigetidligere irske miljøminister, Phil Hogan, senere onsdag blive udnævnt tillandbrugskommissær, og han afløser dermed rumænske Dacian Ciolos.

Phil Hogan er medlem af partiet Fine Gael-party, dertilhører den store kristendemokratiske og konservative gruppe i EU-sammenhæng. PhilHogan er i den situation, at han ikke har en samlet støtte fra sit lands 11medlemmer af Europa-Parlamentet. Fem af de 11 medlemmer er således imod, atPhil Hogan bliver udnævnt til kommissær.

Phil Hogan har i nogen tid været nævnt som EU's næste landbrugskommissær. Hans navn optrådte blandt andet på en lækket liste i sidste uge. Det var dog samme liste,hvor Margrethe Vestager blev nævnt som miljøkommissær, hvilket nu tilsyneladende ikke kommer til at holde stik.

Kommissionsformand Jean Claude Junkcer holder pressemøde onsdag klokken 12, hvor han præsenterer sit bud på en ny Kommission. Det er op til Europa-Parlamentet endelig at godkende Kommissionen.

BL vil debattere natur med økologerne

Bæredygtigt Landbrug arrangerer debat med deltagelse af Økologisk Landsforening i dag på Naturmøde i Hirtshals.

Kalvenotering til debat

På Danske Slagtekalveproducenters sommermøde slap direktøren for Himmerlandskød, Lars Andersen, ikke uden om kritiske spørgsmål fra producenterne.

Landbrugets lavbundsjorder udfordrer klimaet

Jeg er rigtig glad for at se, at erhvervet har besluttet sig for at være en del af løsningen og ikke fremstå som klimaproblemet, skriver Poul Erik Jørgensen.

Stemningen er vendt fuldstændigt

Afregningsprisen er ved at komme på rette kurs, årsregnskabet for et barskt år er landet, og optimismen kan spores. Ifølge chefkonsulent i driftsøkonomi hos Centrovice, Søren Bækholm, er det nu oplagt at få lagt en strategi for den fremadrettede produktion.

DLG opkøber grovvareselskab i Sønderjylland

DLG har opkøbt Hindrichsens Eftf. A/S i Højer ved Tønder. Ejer af Hindrichsen ønsker at gå på pension.

Roedag på Sofiehøj ved Maribo i juni

Forskellige skadevoldere er i søgelyset, når roedagen holdes for alle interesserede.
Side 1 af 1548 (30941 artikler)Prev1234567154615471548Next