bannerPos

Bekræftet: Irer er ny landbrugskommissær

Redaktionen

10-09-2014 08:30
Irske Phil Hogan bliver EU's nye landbrugskommissær. OPDATERET 12:18

Ved middagstid blev det officielt. EU's næste landbrugskommissær bliver 56-årige Phil Hogan fra Irland. Kommissionsformand, Jean Claude Junckers præsenterede således ved middagstid onsdag sin nye kommission. Det er nu op til Europa-Parlamentet om de vil godkende kommissionen. Hver kommissær skal nu igennem en høring i Europa-Parlamentets fagudvalg.


Oprindelig artikel 9:30:

Mens danske medier erfarer, at Margrethe Vestager bliverny konkurrencekommissær, så er irske medier nu også helt sikre på, at deres budpå en EU-kommissær, får landbruget som område.

Ifølge irske Farmers Weekly så bliver den 54-årigetidligere irske miljøminister, Phil Hogan, senere onsdag blive udnævnt tillandbrugskommissær, og han afløser dermed rumænske Dacian Ciolos.

Phil Hogan er medlem af partiet Fine Gael-party, dertilhører den store kristendemokratiske og konservative gruppe i EU-sammenhæng. PhilHogan er i den situation, at han ikke har en samlet støtte fra sit lands 11medlemmer af Europa-Parlamentet. Fem af de 11 medlemmer er således imod, atPhil Hogan bliver udnævnt til kommissær.

Phil Hogan har i nogen tid været nævnt som EU's næste landbrugskommissær. Hans navn optrådte blandt andet på en lækket liste i sidste uge. Det var dog samme liste,hvor Margrethe Vestager blev nævnt som miljøkommissær, hvilket nu tilsyneladende ikke kommer til at holde stik.

Kommissionsformand Jean Claude Junkcer holder pressemøde onsdag klokken 12, hvor han præsenterer sit bud på en ny Kommission. Det er op til Europa-Parlamentet endelig at godkende Kommissionen.

Arla stormer frem i Tyskland

Arlas mærkevareprodukter har fået godt fat i det tyske marked, og havde sidste år overskud på markedet, der ellers før har givet selskabet grå hår i hovedet.

Kontrol skal bygge på satellitbilleder

En ændring til bekendtgørelse om direkte støtte til landbrugere efter grundbetalingsordningen m.v. er nu i offentlig høring.

Der er stadig god tid til markarbejdet

Med februars varme spirede forventningen til en tidlig såning hurtigt. Regnen i marts har ikke gjort det muligt. Men der er god tid endnu, lover planteavlskonsulent.

Digital overvågning skal sænke antal dødfødte grise

På Sandager Skovgaard har man hele tiden været åben overfor nye digitale tiltag. Det gælder også, når et ungt iværksætterteam ønsker at afprøve en digital løsning til faringsovervågning.

Mindre behov for kvælstof i år: Kvælstofprognosen er offentliggjort

Tørt efterårs- og vintervejr medfører mindre behov for tildeling af kvælstof til afgrøder på finsand, blandet sand- og lerjord og lerjord. Det fastslår kvælstofprognosen for 2019.

Har Yara monopol på gødningsmarkedet?

Antidumping told hindrer fair konkurrence på gødningsmarkedet. Når man taler med sælgerne på foderstoffirmaet, og spørger til gødningspriserne, får man det svar, at det er Yara, der bestemmer pris og kvalitet på gødningsmarkedet, fordi der ingen konkurrence er på markedet.

Dansk landbrug og fødevareindustri går foran i klimakampen

Vi skal sætte yderligere gang i forskningen inden for klima og landbrug, så landbruget fortsat kan udvikles, mener Lise Bech fra DF.
Side 1 af 1490 (29793 artikler)Prev1234567148814891490Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer