Banken anbefaler ikke de bedste investeringer
De investeringsforeninger, som banken anbefaler, er oftest ikke de bedste, mener finansrådgiver
Ja, lyder svaret fra Per Sveistrup, finansrådgiver og direktør i JL Finans & Råvarer. Men det er nødvendigt at investere i de bedste investeringsforeninger – ellers risikerer man at gå glip af meget store beløb, understreger han.
Rigtig mange køber blot de investeringsbeviser, som de er blevet anbefalet af deres bankrådgiver. Men banken får provision hver gang, den får en kunde til at investere i den investeringsforening, som banken i forvejen har en aftale med.
- Det gør, at bankrådgiveren ikke er uvildig, når han vælger investeringsforeninger til sine kunder, og det betyder, at du ikke nødvendigvis bliver rådet til at investere i de bedste investeringsbeviser, siger Per Sveistrup.
- Tager man for eksempel to investeringsforeninger inden for kategorien »Europa Large Cap Blend«, har Danske Invest Engros Europa Focus over de sidste fem år givet et annualiseret afkast på 17,23 procent, hvor Lån & Spar Invest Europa Udb. tilsvarende har givet 11,98 procent. Forskellen svarer til et merafkast på omkring 262.000 kroner ved en investering på 1 million kroner for fem år siden, siger Per Sveistrup.
Få et overblik
JL Finans & Råvarer sætter fokus aktie- og obligationsinvesteringer den 13. og 14. maj på to konferencer med titlen »Råd til gode investeringer – giver din bank dig de bedste råd?«.
Læs også Per Sveistrups tips til at finde de bedste investeringsforeninger i Effektivt Landbrug torsdag.
Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.