Arla vil lukke britisk mejeri

Arlas Foods UK plc har onsdag meddelt sine medarbejdere, at man har planer om at lukke Ashby Mejeri- og distributionscenter

Onsdag har Arlas britiske selskab, Arla Foods UK plc, informeret sine medarbejdere om selskabets intention om at lukke Ashby Mejeri- og distributionscenter.

Mejerigiganten ønsker nemlig at flytte mælkemængden til Arlas nye mejeri, der er under opførelse i Aylesbury. Det oplyser Arla Foods.

Heri fremgår det, at den foreslåede lukning af konsummælksmejeriet skal forhandles med de faglige parter og forventes at resultere i nedlægningen af 370 stillinger.

Hvis forhandlingerne med de faglige parter falder på plads, er det planen at begynde overflytning af mælk i en periode fra oktober frem til april 2014, hvor en endelig lukning af Ashby mejeri kan ske.

- Vores forslag om lukning af mejeriet ligger dels godt i tråd med, at vores nye mejeri i Aylesbury nu er klar til produktion, og dels som led i at vi løbende skal sikre, at vi har en effektivt produktion, siger produktionsdirektør i UK Lars Dalsgaard i en pressemeddelelse.

- Vi vil nu have samtaler med de involverede medarbejdere, der er berørt af forslaget om lukningen samt med deres faglige repræsentanter, og det ligger os meget på sinde at hjælpe de berørte medarbejdere med at finde nyt arbejde både internt i Arla og eksternt.

Ifølge Arla Foods indvejer Arla Food UK plc årligt 3,2 milliarder liter mælk. Selskabet ønsker at øge denne mængde med yderligere 500 millioner liter inden 2017.

Læs også