Speed dating for unge landmænd i Hammerum

Fokus er på, hvilke etableringsmuligheder unge landmænd har, hvis de drømmer om at overtage en gård

Deltagerne får blandt andet svar på, om det overhovedet kan lade sig gøre at købe en gård i fri handel lige nu, når der den 22. oktober er speed dating om køb og salg af gårde på Agroskolen i Hammerum.

Her vil LandboUngdom og Familielandbruget Vest-Jylland i samarbejde med Agroskolen og Heden & Fjordens rådgivningscenter nemlig forsøge at skabe kontakt mellem landmænd, der gerne vil købe en gård og landmænd, der gerne vil sælge en gård.

Med ved arrangementet er blandt andre erhvervskundedirektør Ole Dam fra Nordea, Landbrugschef Steen Pedersen fra DLR og ejendomskonsulent Erik Jensen fra Heden & Fjordens Landbrugscenter.

Tid til et generationsskifte

Undervejs fortæller formanden for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen, hvad organisationen gør for at sætte skub i generationsskiftet i landbrug.

For gennemsnitsalderen på en landmand er støt stigende, og målet med arrangementet er derfor blandt andet at få belyst muligheder og forhindringer omkring generationsskifte af gårde, hvor der i længere i tid hovedsagligt kun er handlet økonomisk nødlidende gårde.

Herefter fortæller Jakob Jensen og Morten Theise, hvordan de fik foden inden for på egen gård.

Inden aftenens speed dating går i gang, giver virksomhedsrådgiver Jakob Hvalkof og udviklingsdirektør, begge fra HFLC, en introduktion til konceptet. 

Arrangementet begynder klokken 17.00 og slutter ved 22-tiden. Det er gratis at deltage, men af hensyn til forplejning er det nødvendigt at tilmelde sig senest mandag den 22. oktober klokken 9.00.

Læs også