Familiebrugsformand: Unfair udlånspolitik

De mindre bedrifter har ikke forårsaget store tab i realkreditforeningerne lød det blandt andet,da Ib W. Jensen var på talerstolen

Bankernes og realkreditinstitutternes udlånspolitik er ikke fair og på vej helt ud i hampen.

Det fastslog formanden for Familielandbrugssektionen under Landbrug & Fødevarer, Ib W. Jensen, på sektionens årsmøde torsdag.

Her rettede han en skarp kritik mod realkredittens bidragssatser samt bankernes renteniveau på kassekreditterne til landbruget.

- På realkreditlånene stiger administrationsbidraget jævnligt. Og på flex-lånene er dette nu ofte større end selve renten. Det er aldrig set før og lyder for mig helt forkert.

- Hvis pengene skal gå til at finansiere tab, så burde de mindre bedrifter i det mindste betale mindre, da de jo ikke har forårsaget de store tab i kreditforeningerne, lød det fra talerstolen på Hotel Pejsegården i Brædstrup torsdag formiddag.

Også bankernes kassekreditter kritiserede formanden.

- Kassekreditterne er ved at være helt ude i hampen og ligner mest af alt et ta'-selv-bord. Man tager rask væk mere end 10 procent i rente, fordi man ved, at ingen banker tager nye landmandskunder ind for øjeblikket, lød det fra Ib W. Jensen.

Læs også